Ağız ve diş sağlığı açısından büyük riskler barındırmaktadır. Uzmanlar, bu tür aksesuarların potansiyel sağlık tehlikelerine karşı uyarıyor.
Dişlere iyi bakmak hastalık riskini düşürüyor. Kalp krizi, felç, diyabet, böbrek hastalıkları ve hatta kanser gibi riskleri azaltabilir.
İnsanların belli yaş aralıklarında karşılaştığı ve bazen sorunlara yol açan 20’lik diş olarak bilinen yetişkin dişleri bazı belirtilerle kendini gösterebiliyor....
Dişlerin kemik içinde geliştiği dönemdeki problemler veya bazı hastalıklar, diş sayısında eksiklik ya da fazlalıklara neden olabiliyor.
Diş bozukluklarına estetik bir çözüm sunan lamine diş kaplama, günümüzde estetik diş hekimliğinin önemli bir uygulaması haline gelmiştir.
Halk arasında "Akıl dişi" olarak bilinen 20’lik dişler, genellikle 17-25 yaş aralığında çıkan ve çene kemiğinin en arkasında bulunan dişlerdir.
Diş sağlığıyla ilgili önerilerde bulunurken, dikkatli olunmalıdır çünkü bazı uygulamalar diş ve diş eti sağlığını olumsuz etkileyebilir.
Ağız ve diş sağlığı çocukluk çağından yetişkinlik dönemine kadar sağlıklı diş alışkanlıklarının kazanılması ve korunması genel sağlığın sürdürülmesi için önemli.
Dentin hassasiyeti, dişlerde ağrı ve rahatsızlık hissine neden olan bir durumdur. Bu hassasiyet genellikle diş minesinin kaybı veya diş eti...
Ortodonti, diş hekimliğinin bir uzmanlık dalıdır ve çene ile dişlerdeki bozuklukların teşhis ve tedavisiyle ilgilenir.
Gingivitis, diş sağlığını ciddi şekilde etkileyebilen yaygın bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.
Periodontoloji, diş eti hastalıklarının teşhisi, tedavisi ve sonrasında ağız ve diş sağlığının korunmasını amaçlayan diş hekimliği dalıdır.