Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan casusluk soruşturması sonrası CHP’den ardı ardına açıklamalar geldi. Soruşturma kapsamında İmamoğlu, Necati Özkan ve gazeteci Merdan Yanardağ “casusluk” ve “çıkar amaçlı suç örgütü” suçlamalarıyla işlem görüyor.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, soruşturmaya yönelik ilk açıklamayı yaparak, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu hakkında casusluk soruşturması başlatmak ve gazeteci Merdan Yanardağ’ı gözaltına almak, iktidarın kaybetme korkusunun göstergesidir. Şirazesi kaymış bu sistemden ne hukuk ne de adalet beklenir” ifadelerini kullandı.

Chp’den İmamoğlu Soruşturmasına Tepki Hukuk Ve Adalet Eleştirisi1

DEMOKRASİYE OPERASYON ELEŞTİRİSİ

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Emir, “Halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı adayı, halkın haber alma hakkını savunan bir gazeteci ve siyasal iletişimci aynı dosyada ‘casusluk’ suçlamasıyla anılıyor. Bu adım, demokrasiyi rejim dışına itme operasyonudur” dedi.

Emir ayrıca iktidarın, sandığı tehdit ve halk iradesini tehdit olarak gördüğünü vurguladı ve “Bu otoriterliğin son evresidir” değerlendirmesinde bulundu.

Chp’den İmamoğlu Soruşturmasına Tepki Hukuk Ve Adalet Eleştirisi12

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ZEYBEK: ÜLKE BU ANLAYIŞLA YÖNETİLEMEZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’na casusluk suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Aynı gerekçeyle Merdan Yanardağ gözaltına alındı. Bu iktidar gerçeklikten kopmuştur. Her eleştiri düşmanlık değildir, her muhalefet tehdit değildir. Bu anlayışla ülke yönetilemez” ifadelerini kullandı.

Kütahya’da şehir içi ulaşıma zamda son gelişme
Kütahya’da şehir içi ulaşıma zamda son gelişme
İçeriği Görüntüle

Zeybek, iddianameyi hazırlayamayan iktidarın korku ve çaresizlik içinde olduğunu belirterek, ülkenin hukuka inananların omuzlarında yükseleceğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi