MİL- Büro Sen (Manevi İlkeli Liyakatli Sendikalar Konfederasyonu) Kütahya İl Başkanı Mustafa Boz yaptığı açıklamada “Manevi, ilkeli ve liyakatli sendikacılık anlayışımız ile tüm kamu çalışanları için artık alternatif var, biz varız” dedi.

Milyonlarca liralık kamu zararı: "Polatlar davası" Milyonlarca liralık kamu zararı: "Polatlar davası"

MİL – BÜRO Sen Kütahya il temsilciliğinin il teşkilatında Başkan Mustafa Boz yönetiminde Kasım Tuğral, Talat Er, Mehmet Tetik, Emre Yiğit, Ali Dindar ve Ayhan Korkmaz’ın bulunduğu yönetim olduğunu açıklayan Boz, “Kamu çalışanları birleştirici ve sorunların çözümü için sahada olacağız” şeklinde konuştu.

“3600 EK GÖSTERGE TÜM KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN OLMALI”

3600 ek göstergenin sadece 4 meslek gurubuna (Polis-İmam-Sağlık-Öğretmen) verilecek olmasının hakkaniyet ve adil çalışma düşüncesini kaldıracağını belirten Mustafa Boz, “3600 ek göstergeye tüm kamu çalışanları dâhil edilmeli, emekli maaş ve ikramiyelere de etkili olacak şekilde de düzenleme olmalı ve 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanları için olması gerektiğini şiddetle savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“ADALET ÇALIŞANLARI DA 4483 SAYILI KANUNA TABİ OLSUN”

Adliye personellerinin, kamu personellerine uygulanan 4483 Sayılı Memurların Muhakemat Kanunu dışında yer alan kanun ile yargılandıklarını ve bunun haksızlığa sebep olduğunu söyleyen Mustafa Boz, “Yasal düzenleme anayasanın eşitlik ilkesine aykırılık teşkil etmektedir. 2802 sayılı hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun soruşturma başlıklı 82. maddesi gereğince hâkimler ve Savcılar hakkında soruşturma izni Adalet Bakanlığı’na alınırken zabit kâtibi, mübaşir, yazı işleri müdürü ve icra müdürlüğü hakkında savcılar tarafından doğrudan soruşturma açılmasını hakkaniyete uygun olmamaktadır” diye konuştu.

“SÖZLEŞMELİLERE ACİL KADRO VERİLMELİ”

Sözleşmeli istihdamın istisnai bir uygulama olarak başladığını ancak gelinen noktada bir norm haline geldiğinin altını çizen Mustafa Boz, “Aynı işi yapan kadrolu-süreli sözleşmeli-süresiz sözleşmeli olmak üzere farklı haklara sahip çalışanlar var, bu ayrımın derhal son verilerek sözleşmeli olan memurların kadroya geçirilmesi gerekmektedir. İşçilerin E-Devlet uygulamasıüileüsendika üyeliği için başvurabilmekte veya üye olduğu sendikadan e-Devlet uygulaması ile çekilme (İstifa) bildirimi yapabilmekte ve işverene bilgi verilmemektedir. Ancak kamu görevlilerinde e-Devlet uygulaması üzerinden sendika üyelik/istifa işlemleri yapılmamakta, bu durum işçi-memur ayrımına neden olmaktadır, Memurların da kendi özgür ve iradesiyle e-devlet üzerinden üyelik başvurusu yaptığında eşitlik oluşacaktır’ açıklamasında bulundu. 3

“ENFLASYON FARKLARI AYLIK OLARAK VERİLSİN”

“Enflasyon farklarının toplu görüşmeler döneminde olduğu gibi aylık olarak ödenmesinin en azından memurları rahatlatacağı belirten Mustafa Boz “ Yine toplu sözleşmelerin iki yılda bir yapılması yerine yıllık olarak yapılması günümüz durumlarından uzaklaşılmayacağı anlamına gelmektedir” dedi. Kamuda çalışan tüm memurlar ek gösterge alırken yardımcı hizmetler sınıfı personelinin böyle bir hakları da bulunmadığını belirten Mustafa Boz” Çalışanların ciddi oranda mali anlamda kayıp olarak hanelerine yazılıyor. Adalet Bakanlığı’nda çalışan mübaşirlerin yardımcı hizmetlerden genel idare hizmetlerine geçebildi, diğer görevlerde bulunan kamu çalışanlarının da genel idari hizmetler sınıfı (GİH) kadrolarına geçirilmesi gerekir” diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: