Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2034 Dünya Kupası’nın ev sahibi Suudi Arabistan oldu

Avustralya’nın geri çekilmesi sonucunda

Avustralya’nın geri çekilmesi sonucunda 2034 FIFA Dünya Kupası için tek aday olarak Suudi Arabistan kaldı. FIFA Başkanı Gianni Infantino, 2034 organizasyonunun Suudi Arabistan’da gerçekleştirileceğini doğruladı.

Avustralya Futbol Federasyonu, 2034 FIFA Dünya Kupası adaylık sürecinden son anda çekildiğini açıkladı. Federasyonun resmi açıklamasında, “Tüm faktörleri göz önüne aldığımızda, 2034 Dünya Kupası adaylığından çekilme kararı aldık.” ifadesi kullanıldı.

Bu gelişmenin ardından, adaylık bildirim süresinin sona ermesiyle Suudi Arabistan, tek aday olarak kaldı.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, 2034 organizasyonun ev sahibini açıkladı. Infantino, “Dünya Kupası, şu anda tek aday olan Suudi Arabistan’da düzenlenecek.” şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) daha önce Suudi Arabistan’ın 2034 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma niyetini memnuniyetle karşıladıklarını ve bu girişimi desteklediklerini açıklamıştı.

2026 FIFA Dünya Kupası, ABD, Kanada ve Meksika tarafından ortak bir organizasyonla düzenlenecekken, 2030 Dünya Kupası’nda Uruguay, Arjantin ve Paraguay birer maç ev sahipliği yapacak, bu organizasyon ise Portekiz, İspanya ve Fas tarafından gerçekleştirilecektir.