Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 hac protokolü Cidde’de imzalandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile Cidde’de gerçekleşen görkemli bir törenle 2024 hac protokolünü imzaladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ali Erbaş’ın liderliğindeki heyetin, 2024 hac organizasyonuyla ilgili temaslar yapmak üzere Cidde’ye ulaştığını bildirdi.

Görüşme sırasında Bakan Rabia ile yapılan değerlendirmede, Türk hacı adaylarına yönelik sunulan hizmetler ve 2023 hac dönemine ait değerlendirmeler ele alındı. Erbaş, Türkiye’nin nüfusuna uygun olarak kota güncellenmesi ve kontenjanın artırılması talebinde bulundu.

Bakan Rabia, Türkiye’nin 2024 hac dönemi hazırlıklarına erken başlamasının ve bu süreci başarıyla sürdürmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Suudi Arabistan’ın, gelecek yıllarda hacı ve umreci sayısını artırmak için çaba harcadığını ve bu doğrultuda çalışmalara başladığını belirtti.

Erbaş ve Rabia, yapılan değerlendirme ve görüşmelerin ardından 2024 yılı hac protokolünü resmiyet kazandırdılar.

Başkan Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, protokolün hayırlı olmasını dileyerek 2024’te hac kontenjanının 83 bin 430 olarak belirlendiğini duyurdu.