Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı yeniliklerle başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, yarın itibariyle başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB)

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla hazırlanan açılış dersiyle yarın başlıyor.

Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, 74 bine yakın okulda ve 750 bine yakın derslikte yeni eğitim dönemine merhaba diyecek. Eğitim yılı, tüm kademelerde ders ziliyle başlayacak.

Uyum Eğitimi Tamamlandı

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 2-3 Eylül’de düzenlenen uyum eğitimiyle minik öğrenciler okula alışma sürecini tamamladı. Ayrıca, ortaokula başlayacak öğrenciler için rehberlik çalışmaları bu hafta gerçekleştirilecek.

Açılış Dersi: “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi”

Yeni eğitim yılının ilk dersinde, temel eğitim ve ortaöğretim kademelerindeki tüm sınıflarda, “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla hazırlanan açılış dersi işlenecek. Bu ders ile öğrencilere vatan sevgisi ve bağımsızlık bilincinin aşılanması hedefleniyor.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Yeni Müfredat

2024-2025 eğitim öğretim yılında önemli yenilikler hayata geçirilecek. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat, ilk olarak ana sınıfı, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarda uygulanacak. Bu yeni müfredatta ders içerikleri %35 oranında sadeleştirildi.

Yeni ders kitapları, karekodlarla entegre edilmiş animasyonlar, simülasyonlar, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka destekli uygulamalar içeriyor. Böylece öğrencilerin öğrenme sürecini daha interaktif ve destekleyici hale getirmek amaçlanıyor. Ayrıca, tüm öğrencilere ücretsiz ders kitapları da ulaştırıldı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Güçleniyor

2024-2025 eğitim-öğretim yılında, mesleki ve teknik eğitim öncelikli konular arasında yer alacak. Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi doğrultusunda, zanaat atölyeleri ve meslek ortaokulları ile öğrenciler erken yaşta mesleki eğitime yönlendirilecek. 9 ilde açılacak spor ortaokulları ise yetenekli öğrencileri keşfetmeyi amaçlıyor.

Velivizyon ve Okul-Aile İşbirliği Güçleniyor

Bu yıl okul-aile işbirliğini artırmak amacıyla “Velivizyon” platformu hayata geçirildi. Ayrıca, velilerin randevusuz okula gelme ve sınıf annesi uygulaması yasaklanmaya devam edecek. Sınıflarda cep telefonu kullanımı da yasak olacak.

Ortak Sınavların Kapsamı Genişletildi

2024-2025 yılında, ülke genelinde uygulanan ortak sınavlar genişletilerek 7. ve 10. sınıfları da kapsayacak şekilde düzenlenecek. Bu sınavlar, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinde yapılacak.

Çevreci Okullar ve Ağaç Dikme Projesi

MEB, okulların enerji verimliliğini artırma ve çevreci projelere önem verme çalışmalarını “yeşil bayrak” ile tescilleyecek. Bu yıl ilkokul ve ortaokul öğrencileri, belirlenen alanlara ağaç dikme projeleri ile çevre bilincini güçlendirecek.

2024-2025 Eğitim Yılı Tatil Takvimi

  • İlk ara tatil: 11-15 Kasım 2024
  • Birinci dönem bitişi: 17 Ocak 2025
  • Yarıyıl tatili: 20 Ocak – 31 Ocak 2025
  • İkinci dönem başlangıcı: 3 Şubat 2025
  • İkinci ara tatil: 31 Mart – 4 Nisan 2025
  • Yıl sonu: 20 Haziran 2025