Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024-2025 Av Sezonu Başlıyor

2024-2025 av sezonu, Ege ve Marmara bölgelerinde 10 Ağustos’ta, diğer bölgelerde ise 24 ve 31 Ağustos’ta başlayacak.

2024-2025 av sezonu, Ege

2024-2025 av sezonu, çeşitli bölgelerde farklı tarihlerde başlayacak. Ege ve Marmara bölgelerinde av sezonu 10 Ağustos’ta açılırken, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde sezon 24 Ağustos’ta, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 31 Ağustos’ta başlayacak.

Av Sezonunda Hangi Türler Avlanabilecek?

Yeni av sezonu, bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal gibi türlerin avını kapsayacak. Bu türlerin avına başlayacak avcılar için bazı önemli düzenlemeler ve tarihler belirlenmiştir.

Avlanma Günleri ve İzinler

Avcılar, çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde avlanabilecek. Ayrıca, yaban domuzu ve 1. grup kuşlar ile 3. grup kuşların avı, ilave olarak salı günleri de yapılabilecek. Avcılık belgesi almak ve avlanma izin ücretini ödemek için avcıların, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Bölge Müdürlüğü (Doğa Koruma ve Milli Parklar) il şube müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Av İzinleri ve Başvuru Süreci

Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS), Avcı Avlakta mobil uygulaması (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden avlanma izinlerini alabilirler. İzinlerin alınmasının ardından genel ve devlet avlaklarda avlanmak mümkün olacaktır.