Erzurum’da yaşayan 69 yaşındaki Süleyman Cabir Öğülmüş, karaciğer yetmezliği nedeniyle zorlu bir süreçten geçti. Doktorlar, nakil için kilo vermesi gerektiğini belirttiğinde Öğülmüş, büyük bir azim göstererek 50 kilo verdi.

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla, en küçük kızı Merve’nin bağışladığı karaciğer dokusuyla yeniden hayata tutundu.

Yaklaşık üç yıl önce karaciğer yetmezliği teşhisi konulan Öğülmüş, fazla kiloları nedeniyle nakil olamayınca yaşamını değiştirmeye karar verdi. Prof. Dr. Gürkan Öztürk’ün önerisiyle uyguladığı diyet ve yürüyüş programı sonucunda 149 kilodan 100 kiloya indi. “Her gün düzenli yürüyüş yaptım, az yedim. Ameliyat olabilmek için tüm gücümle mücadele ettim.” ifadelerini kullandı.

Göz tansiyonunda erken teşhis kalıcı körlüğü önlüyor
Göz tansiyonunda erken teşhis kalıcı körlüğü önlüyor
İçeriği Görüntüle

Erzurum’da 20 Gün Ömür Biçilen Hasta, Kızının Organ Bağışıyla Hayata Döndü2

"KIZIM BANA CANINI VERDİ, YENİDEN DOĞDUM."

Kilo verme sürecinin ardından sağlık durumu kritikleşen Öğülmüş için geçen yıl acil nakil kararı alındı. En küçük kızı Merve’nin donör olma isteği üzerine yapılan testlerde karaciğer dokusunun uyumlu olduğu belirlendi. Prof. Dr. Gürkan Öztürk başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon, ailenin yaşamını değiştirdi.

Ameliyat sonrası konuşan Öğülmüş, “Kızımın karaciğerini taşımak çok büyük bir duygu. Bana 15-20 gün ömrüm kaldığını söylediler. O an kızım hayatımı kurtardı, adeta yeniden doğdum.” dedi. Duygularını paylaşan Öğülmüş, “Ablalarının dokusu da uygundu ama Merve ısrar etti. Ben sadece kilo vermeye odaklanmıştım. Ameliyattan bir gün önce bağış yaptığını öğrendim. Kızıma ne yapsam azdır.” ifadelerini kullandı.

Erzurum’da 20 Gün Ömür Biçilen Hasta, Kızının Organ Bağışıyla Hayata Döndü1

AİLEDEN ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Süleyman Cabir Öğülmüş’ün eşi Emine Öğülmüş ise kalp rahatsızlığı nedeniyle donör olamadığını belirterek, “Eşim önce çocuklardan organ kabul etmek istemedi ama hastalık ilerleyince çaresiz kaldık. Şimdi onu sağlıklı görmek hepimizi mutlu ediyor.” dedi.

Aile, Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi ekibine teşekkür ederek, organ bağışının önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Gürkan Öztürk ve Doç. Dr. Necip Altundaş liderliğindeki tıbbi ekip, operasyonun başarılı geçtiğini ve hastanın durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Kaynak: AA