Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla, Türkiye’de bazı üniversitelerde önemli düzenlemeler hayata geçirildi. Buna göre 4 üniversitede toplam 14 fakülte ve enstitü için değişiklik kararı alındı.

Karar kapsamında ayrıca 2 üniversitede 3 fakültenin ismi değiştirilirken, 10 üniversitede yeni bölümler ve enstitüler kuruldu.

14 Fakülte ve Enstitüde Düzenleme

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Ekli listede belirtilen yüksekokul, fakülte ve enstitülerin kurulması, kapatılması veya adlarının değiştirilmesine, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu’nun ek 30. maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Karar doğrultusunda toplam 14 fakülte ve enstitü için kapatma kararı alındı. Bununla birlikte bazı fakültelerin isimleri de değiştirildi. Resmi Gazete'de yer alan kararda şu ifadeler kullanıldı:

"1- Ekli I sayılı listede belirtilen yüksekokul, fakülte ve enstitülerin kurulması ile ekli II sayılı listede belirtilen fakülte ve enstitülerin kapatılmasına,

2- Ekli III sayılı listede belirtilen fakültelerin adlarının karşılarında gösterildiği şekilde değiştirilmesine, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumlan Teşkilatı Kanununun ek 30 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir."

Kütahya’da öğrencilere siber güvenlik semineri
Kütahya’da öğrencilere siber güvenlik semineri
İçeriği Görüntüle

Resmi Gazete'de kapatıldığı duyurulan fakülteler şu şekilde:

4 Universitede 14 Fakulte Ve Enstitu Kapatildi

10 ÜNİVERSİTEYE YENİ ENSTİTÜ

Öte yandan 10 üniversitede yeni enstitüler açıldı. Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Hacettepe Üniversitesine bağlı Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Anadolu Üniversitesine bağlı Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Karabük Üniversitesine bağlı Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Kayseri Üniversitesine bağlı Yabancı Diller Yüksekokulu, İstanbul Atlas Üniversitesine bağlı Yabancı Diller Yüksekokulu, Gazi Üniversitesine bağlı Nörobilim ve Nöroteknoloji Enstitüsü, Ege Üniversitesine bağlı Emine Erdoğan Tohum Bilimi ve Teknolojisi Enstitüsü, Kastamonu Üniversitesine bağlı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Yeditepe Üniversitesine bağlı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve İstanbul Medeniyet Üniversitesine bağlı Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü kuruldu.

İsim Değişikliği Kararı

Alınan kararla 2 üniversitede toplam 3 fakültenin ismi güncellendi. Söz konusu düzenleme, üniversitelerin akademik yapılanmalarını daha çağdaş bir modele taşımayı hedefliyor.

Kaynak: haber merkezi