TÜİK’in açıkladığı verilere göre Türkiye’nin nüfusu 2025 yılında bir önceki yıla göre 427 bin 224 kişi artarak 86 milyon 92 bin 168’e yükseldi.
Nüfusun yüzde 93’ünün il ve ilçe merkezlerinde yaşadığı belirlenirken, belde ve köylerde ikamet edenlerin oranı yüzde 7 olarak kayıtlara geçti. Açıklanan verilere göre 70 köyde nüfusun 10 ve altında olduğu belirlendi. Üç köyde ise yalnızca birer kişinin yaşadığı tespit edildi.
ÜÇ KÖYDE TEK KİŞİ KAYITLI
Geçen yıl sonu itibarıyla en az nüfusa sahip köyler Bitlis’in merkez ilçesine bağlı Kayalıbağ, Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Çattepe ve Iğdır’ın Tarlabaşı köyü oldu. Bu üç köyde de yalnızca birer kişinin ikamet ettiği belirlendi.

KÜTAHYA'DA LİSTEDE
Kütahyalı 87 yaşındaki İbrahim Elaslan, 54 yıl önceki depremin ardından zamanla boşalan, Emet ilçesine bağlı Kalfalar köyünde tek başına yaşamını sürdürmeye devam ediyor.
Köy sakinlerinin bir kısmı yakındaki Örencik köyünde yapılan deprem evlerine yerleşti, kalan kısmı da zamanla başka yerlere göç etti.
Sadece İbrahim Elaslan'ın ikamet ettiği için seçimlerde sandık kurulmayan köy, 2019 yılında Örencik köyüne kaydedildi.

EN AZ NÜFUSA SAHİP KÖYLER
Verilere göre nüfusu en düşük köyler arasında şu yerleşimler yer aldı:
- Bitlis – Kayalıbağ Köyü: 1 kişi
- Siirt – Çattepe Köyü: 1 kişi
- Iğdır – Tarlabaşı Köyü: 1 kişi
- Bingöl – Akımlı Köyü: 2 kişi
- Kütahya – Kalfalar Köyü: 3 kişi
- Bingöl – Maltepe Köyü: 3 kişi
- Şırnak – Kemerli Köyü: 4 kişi
- Şırnak – Cevizdüzü Köyü: 5 kişi

KÖYLERDE TEK BAŞINA YAŞAM SÜRÜYOR
Nüfusu bir ya da birkaç kişiyle sınırlı kalan köylerde yaşam devam ediyor. Bu yerleşimlerde kalan vatandaşların, uzun yıllardır yaşadıkları köylerinden ayrılmadıkları ve yaşamlarını burada sürdürmeye devam etmek istedikleri belirtiliyor.




