Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRENCİLERİNDEN TİYATRO ŞENLİĞİ

Türkçe Öğretmenliği 4. sınıf

Türkçe Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretim Programında yer alan 10 kök değerden (adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik) yola çıkarak çocuklar için 8 tiyatro oyunu yazdılar.

Oyunlar kasım ayı başından aralık ayı sonuna kadar iki gösterim şeklinde Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde oynandı. Oyunların yönetmenliğini Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, yardımcı yönetmenliğini 4. sınıf öğrencilerinden Ceyda Balcı ve Hilâl Odabaş, dramaturgluğunu Dr. Buket Dedeoğlu Orhun yaptı. 2 ay boyunca sahnelenen eğitici ve eğlenceli oyunlar Kütahya halkı tarafından büyük ilgi gördü.

AMAÇ ÖĞRENCİLERE TİYATROYU SEVDİRMEK

Tiyatro oyunların yönetmeni, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, şunları ifade etti: “2011 yılından beri Kütahya’da yetişkin tiyatroları gösterimi yapıyorduk. Bu oyunlar Türkçe Öğretmenliği bünyesinde zorunlu alan dersimiz olan, Tiyatro ve Drama Uygulamaları dersimizin bir çıktısı. Bu sene farklı olarak perdeyi çocuklar için açtık. Geleceğimizin mimarı olacak olan çocukların Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği 10 kök değer olan adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik değerlerini mümkün olan en erken yaşta öğrenmesinin önemli olduğunun bilinciyle bu işe başladık. Ayrıca öğretmen adaylarımızın ileride kendi sınıflarındaki öğrencilere de aynı bilinçle tiyatroyu sevdirebilmeleri için de bu sene hedef kitlemizi çocuklar olarak belirledik.”

“KÜTAHYA HALKI TİYATRO KONUSUNDA ÇOK DUYARLI VE BİLİNÇLİ”

Kök değerlerin çatısında çocuk oyunları yazarak sahnelemek üzere dönemin başından bu yana öğrencilerinin çok çalıştığını aktaran Fulya Topçuoğlu Ünal: “Tiyatro yazmayı ve sahnelemeyi öğrendiler. Sonucunda da kasım ayından aralık ayının sonuna kadar bazıları hafta içi bazıları da hafta sonu olmak üzere iki gösterim şeklinde gerçekleşen ve her gerçekleştiğinde dopdolu bir salon bulduğumuz tiyatro günleri yaşadık. Kütahya halkı hem çocukları hem de tiyatro konusunda çok duyarlı ve bilinçli gerçekten, çünkü oyunları ayakta izlemeyi bile göze alarak her hafta bizi yalnız bırakmadılar. Her birine buradan öğrencilerim adına da yeniden teşekkür etmek isterim. Umarım şehrimiz ve çocuklarımız adına faydalı olabilmişizdir” diye konuştu. CANSU AYDEMİR