ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, bugün Beyaz Saray’da Gazze için “savaş sonrası planın” tartışılacağı kapsamlı bir toplantı yapılacağını açıkladı. Witkoff, Amerikan medyasına yaptığı değerlendirmede, söz konusu toplantının Trump’ın başkanlığında gerçekleştirileceğini belirtti.

Kütahya’da Çiniciler Çarşısı’nda temizlik yapıldı
Kütahya’da Çiniciler Çarşısı’nda temizlik yapıldı
İçeriği Görüntüle

Witkoff: Yıl sonuna kadar çözüm hedefleniyor

Fox News’e konuşan Witkoff, Gazze için bir planlarının olup olmadığı sorusuna, “Bugün Beyaz Saray’da kapsamlı bir toplantı yapacağız. Gazze için savaş sonrası plan masaya yatırılacak. Bunu bir şekilde çözeceğimizi ve kesinlikle yıl sonundan önce sonuca ulaşacağımızı düşünüyoruz.” ifadeleriyle yanıt verdi.

Açıklamada, Trump yönetiminin Gazze’deki savaş sonrası süreç için geniş kapsamlı hazırlık yaptığına dikkat çekildi. Planın içeriğine dair ayrıntılar paylaşılmazken, toplantının bölgedeki insani ve siyasi gelişmeleri kapsaması bekleniyor.

Rubio – Saar görüşmesi de gündemde

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun da bugün Washington’da İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar ile bir araya geleceği bildirildi. İki isim arasındaki görüşmelerin Gazze merkezli gelişmeler üzerine odaklanacağı belirtildi.

Rubio – Saar görüşmesinin, Beyaz Saray’da yapılacak toplantı ile eş zamanlı olarak yürütülmesi, ABD’nin Gazze meselesine ilişkin diplomatik ve siyasi adımlarını hızlandırma çabasının göstergesi olarak değerlendiriliyor.

ABD’nin Orta Doğu politikası yeniden şekilleniyor

Trump yönetiminin Gazze için hazırladığı savaş sonrası plan, ABD’nin Orta Doğu politikasının geleceği açısından kritik önem taşıyor. Hem diplomatik görüşmeler hem de Beyaz Saray’daki stratejik toplantılar, Washington’un bölgedeki rolünü yeniden tanımlama sürecinin bir parçası olarak öne çıkıyor.

Kaynak: AA