Tesbihte kaç tane boncuk bulunur? Tesbih, Allah'ın sıfatlarını zikretmek amacıyla kullanılan, 33 ya da katları kadar boncuk tanesinin ipe dizilmesiyle oluşturulan bir halkadır. Geleneksel olarak tesbihler, İslam toplumunda ve diğer semavi dinlerde kutsal kabul edilir ve ibadetlerde sıklıkla kullanılır.

Kütahya Haber’in en güncel yaşam haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Tesbihte kaç tane boncuk bulunur?

Tesbihte toplam 99 adet boncuk bulunur. Namazların ardından çekilen tesbihde 33 kez "Subhanallah", 33 kez "Elhamdulillah" ve 33 kez de "Allah'u Ekber" denilir. Böylece toplam boncuk sayısı 99 olur.

Tesbih Çekerken Ne Okunur?

Namazlar dışında tesbih çekerken çeşitli dualar ve zikirler yapılabilir. Tesbih çekmeden önce, estağfirullah kelimesini 100 kez okumak faziletlidir. En faziletli zikirlerden biri olan "Subhanallahi ve bihamdihi" zikrini her Müslümanın günde en az 100 kez söylemesi tavsiye edilir. Bu zikir, maddi ve manevi açıdan büyük fayda sağlar.

Neden 33 Kere Tesbih Çekilir?

Tesbih çekmek, Müslümanların Allah'ı anma ve zikretme şekillerinden biridir. Bu ibadet, müminin şükranını ifade etmesinin, zikrini güzelleştirmesinin ve tövbesini pekiştirmesinin bir yoludur. Namazlardan sonra tesbih çekmek farz değil, sünnettir ve kişinin ihlaslı bir şekilde yapması büyük önem taşır. Peki, neden tesbihi belirli bir sayıyla çekeriz?

26 Kasım Salı Kütahya hava durumu 26 Kasım Salı Kütahya hava durumu

Tesbih Çekmek Sevap Mı?

Tesbih çekmek, Allah'ı anmanın ve O'na dua etmenin bir yoludur ve bu ibadetin sevap olduğu kabul edilir. İhlasla yapılan ibadetler, kişinin manevi gelişimine katkı sağlar ve önemlidir. Namazlar dışında da tesbih çekmek, kişinin Allah'ı zikretme arzusunu ve bağlılığını gösterir.

Tesbih Neden Sayıyla Çekilir?

Tesbihi belirli bir sayıda çekmek, bazı ilahi sırların açılabilmesi için gereklidir. İlahi sırların açılması ve manevi yükseliş için belirli bir sayıda tesbih veya salavat çekmek önemlidir. Bu sayı, kasten belirlenmiş ve yapılan ibadetin derinliğine katkıda bulunur. Ancak sehven yanlış çekilmişse, yani yanlışlıkla veya unutarak yapılmışsa, Cenab-ı Hakk'ın rahmetiyle kabul edilir ve ibadetin hükmünde bir değişiklik olmaz.

Muhabir: Onur Yetgin