Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da 22 bin kişinin istihdam edildiği 265 tekstil firmasından 65'inde çarklar yeniden dönmeye başladı.

Adıyaman OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çelenk,  Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 201 fabrikanın bulunduğunu, bunlardan 15'inin depremde yıkıldığını söyledi.

Depremlerde 30'a yakın fabrikanın da hasar gördüğünü anlatan Çelenk, "Hasarlı fabrikalarımızın hasarları giderildi ancak yıkılan fabrikalarımız duruyor. Onları da inşallah zaman içinde yapmaya çalışacağız. OSB'de 65 civarı tekstil fabrikamız var. Bu fabrikalarımız yüzde 40 kapasiteyle üretime başladı. İşçilerimizin çoğu depremden sonra farklı şehirlere gittiği için barınma sorunu çözüldükçe Adıyaman'a dönüyorlar. Önümüzdeki haftadan sonra konteynerlerimiz OSB'ye gelmeye başlayacak." dedi.

Çelenk, farklı kentlere giden işçilerin geri gelmesiyle eski çalışma temposuna döneceklerini ifade etti.

Adıyaman'ı ayağa kaldırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Çelenk, "Tekstil sektöründe deprem öncesinde 22 bin çalışanımız vardı, umudumuz en az 15 bini ile yeniden üretime başlamak." diye konuştu.

Adıyaman'da üretilen tekstil ürünleri ihraç ediliyor

OSB'deki bir firmanın yönetim kurulu başkanı Mustafa Akçay da Adıyaman'da 2008'den beri faaliyet gösterdiklerini aktardı.

Maliye, akaryakıtta vergi kaçağını gözüne kestirdi Maliye, akaryakıtta vergi kaçağını gözüne kestirdi

Kente, "Anadolu'da üretim çoğalsın, daha çok iş kaynağı oluşsun" diye geldiklerini anlatan Akçay, "Depreme yakalanmadan önce bunu gerçekleştirmeye çalışıyorduk. Fabrikamızı yenileyerek 400 civarındaki çalışan sayımızı 800'e çıkarma hedefiyle yola çıktık. Fakat depremle bu tamamen yok oldu." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kullanıcı bulunamadı.