Gazze Şeridi'nde İsrail askerleri arasında hızla yayılan leishmaniasis (şark çıbanı) hastalığıyla ilgili endişe, İsrail basınında geniş bir şekilde yer buluyor. Peki, İsrail askerleri bu hastalıkla ne şekilde mücadele ediyor? Şark Çıbanı hastalığı nedir ve ne gibi belirtiler gösterir? İşte detaylar.

İsrail Ordusunda Şark Çıbanı Hastalığına Yakalanan Asker Sayısında Artış

İsrail basınında çıkan haberlere göre, Gazze Şeridi'nde görev yapan birçok İsrail askerinin leishmaniasis (şark çıbanı) hastalığına yakalandığı belirtiliyor. Durumla ilgili konuşan bir yetkili, askerlere yönelik çeşitli önlemler alındığını ve konuyla ilgili bilgilendirici dokümanların dağıtıldığını ifade etti.

Leishmaniasis (Şark Çıbanı) Hastalığı Nedir?

Leishmaniasis, kum sinekleri tarafından bulaşılan bir parazitin neden olduğu enfeksiyon hastalığıdır. Şark çıbanı olarak da bilinen bu hastalık, özellikle hijyen ve temizlik açısından zayıf bölgelerde hızla yayılma eğilimindedir.

Belirtiler ve Riskler Nelerdir?

Leishmaniasis, bulaşan parazitin neden olduğu cilt lezyonlarına sebep olabilir. Hastalığın tedavi edilmemesi durumunda bu lezyonlar ağrılı bir hal alabilir ve ciltte yara izleri bırakabilir. Kum sineklerinin özellikle "tatarcık" sineğinin ısırdığı bölgelerde pembe lekeler oluşur, zamanla bu lekeler yaralara dönüşebilir.

Sağlık sigortası borcuna af geliyor Sağlık sigortası borcuna af geliyor

İsrail Ordusunun Aldığı Tedbirler

Yetkililer, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla askerlere çeşitli tedbirler aldıklarını belirtiyor. Laboratuvar testleri yapılırken, şüpheli durumda olan askerler dermatoloji kliniklerine yönlendiriliyor. Operasyonel faaliyetlerin durdurulması da hastalığın kontrol altına alınması için alınan önlemler arasında bulunuyor.

İsrail ordusunda şark çıbanı hastalığına karşı mücadele devam ediyor.

Muhabir: Talha Ünver