ABD merkezli yapay zeka şirketi OpenAI, yapay zeka modelinin yeni versiyonu GPT-5’i kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. The Verge’ün haberine göre, GPT-5, önceki modellerden farklı olarak tek bir yapay zeka modeli yerine birden fazla modeli bünyesinde barındıracak bir yapay zeka sistemi olarak konumlandırılacak.

Başlangıçta mayıs ayında kullanıma açılması planlanan GPT-5, ek test süreçlerinin uzaması ve sunucu kapasitesine ilişkin iyileştirmeler nedeniyle gecikmeli olarak piyasaya sürülecek. Şirket, modelin ağustosta erişime açılacağını öngörüyor.

Çok modlu ve gelişmiş özellikler

Yeni modelin, OpenAI’ın mevcut sistemleriyle entegre çalışarak çok modlu bir yapıya kavuşacağı bildirildi. Bu sayede kullanıcılar, gelişmiş metin üretiminin yanı sıra daha kapsamlı kodlama ve farklı işlevleri yerine getirme imkânına sahip olacak.

OpenAI CEO’su Sam Altman, katıldığı bir podcast yayınında GPT-5’in, “anlaşılması zor bir soruya mükemmel bir yanıt verdiğini” belirterek modelin önceki sürümlere kıyasla önemli bir sıçrama yaptığını vurguladı.

Honor Magic 8 lite 7500 mAh bataryayla tanıtıldı
Honor Magic 8 lite 7500 mAh bataryayla tanıtıldı
İçeriği Görüntüle

Resmi duyuru bekleniyor

Henüz resmi bir tanıtım yapılmamış olsa da OpenAI’ın, GPT-5’i ağustosta kullanıcılarla buluşturması bekleniyor. Gecikmenin nedenleri arasında, modelin performansını artırmaya yönelik ek testler, diğer yapay zeka sistemlerine göre rekabet avantajı sağlamak için yapılan iyileştirmeler ve altyapı hazırlıkları bulunuyor.

Kaynak: AA