Yozgat’ta kafe işleten Güner Öztürk ve 1,5 yıl önce satın aldığı Ökkeş ismini verdiği iguana, işletmenin maskotu olurken, müşterilerin de ilgi odağı oldu.
Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde kafe işletmeciliği yapan Güner Öztürk’ün hayatı 1,5 yıl önce satın aldığı iguana ile değişti.
Ökkeş ismini verdiği iguana işletmeyle özdeşleşirken, beldede herkes tarafından biliniyor.
Köylerden dahi iguanayı görmeye gelenler olurken, müşteriler hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyor.
Öztürk, iguana ile müşterilerini karşılarken, müşteriler, zaman zaman masalara çıkan Ökkeş'le hoş zaman geçiriyor.

“BEŞİKTAŞ MAÇINA DAHİ GİTTİM”
Şehir dışına çıktığında dahi Ökkeş’i yanından ayırmayan Öztürk, Ökkeş'le iki kez İstanbul'a Beşiktaş maçına gittiğini söyledi.
Ökkeş'in sahiplik karnesinde doğum yerinin Çorum yazdığını anlatan Öztürk, “Beldemiz küçük olduğu için Ökkeş'in şöhreti herkes tarafından biliniyor ve fotoğraf çekinmek için bile gelenler oluyor.” dedi.
Farklı hayvanlara karşı ilgisinin olduğunu ifade eden Öztürk, "İlginç hayvanları seviyorum. Yaklaşık 1,5 yıl önce Ökkeş'le yollarımız kesişti, şu an 4 yaşında. Çok sosyal bir hayvan ve inanılmaz bir etkileşim içerisinde. Halktan çok talep var, çok seviyorlar.

Çocuklar geliyor, bayılıyorlar. Bazı insanlar korkuyor ama zararsız bir hayvan. Sadece tırnakları biraz uzun." diye konuştu.
Kafeye gelen müşterilerden Yusuf Laleli ise Ökkeş'in ilginç bir hayvan olduğunu ve kafeye gelenlerin ilgisini çektiğini dile getirdi.




