Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenker Atila başkanlığında Durupınar Formasyonu’nda yürütülen bilimsel çalışmalar devam ediyor.

Araştırmalar kapsamında alanın üç boyutlu haritaları hazırlanırken, yer altı radar taramaları gerçekleştirildi ve belirlenen noktalardan toprak örnekleri alınmaya başlandı.

Nuh’un Gemisi Araştırmaları Belgesel Oluyor (2)

3 BELGESEL EKİBİ ÇEKİM YAPIYOR

Çalışmalar, ABD ve İngiltere’den gelen belgesel ekiplerinin de ilgisini çekti. Bear Grylls’ın ekibinin de aralarında bulunduğu 3 ekip bölgede çekim gerçekleştiriyor.

Radar çalışmalarında koridor veya oda olabileceği değerlendirilen bazı boşlukların tespit edildiği bildirildi.

Alınan toprak örneklerinin kış boyunca analiz edileceğini belirten Atila, radar sonuçlarının 10 gün, toprak analizlerinin ise yaklaşık 3 ay içinde belli olacağını açıkladı.

Araştırmacılar, elde edilecek sonuçların ardından bölgeyle ilgili değerlendirme yapılacağını bildirdi.

Nuh’un Gemisi Araştırmaları Belgesel Oluyor (1)

Kütahya’da Kıbrıs gazisi Halil Çil son yolculuğuna uğurlandı
Kütahya’da Kıbrıs gazisi Halil Çil son yolculuğuna uğurlandı
İçeriği Görüntüle

Nuh’un Gemisi Araştırmaları Belgesel Oluyor (4)

Kaynak: Haber merkezi