Kütahya'daki kazada ağır yaralanmıştı, kurtarılamadı Kütahya'daki kazada ağır yaralanmıştı, kurtarılamadı

Maden Kurtarma Yarışmaları ile madencilik sektöründe acil durumlara müdahale ve kurtarma hazırlıklarının tamamlanarak ekipler arası etkileşimin artırılmasının amaçlandığını bildirdi. Yılmaz, "TMD olarak yangın, sel, deprem ve diğer büyük felaketlerde bu etkinlikler aracılığıyla kurulan iletişim ağının ve bilgi transferinin ne kadar önemli olduğunu gözlemledik." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Anadolu Ajansı’nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu ve TMD tarafından 17-20 Eylül tarihleri arasında Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu Garp Linyitleri İşletmesi'nde gerçekleştirilecek olan "3. Maden Kurtarma Yarışması" öncesinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İLK KEZ 1911 YILINDA ABD'DE YAPILDI

Maden arama-kurtarma ekiplerinin geçmişinin 1900'lerin başına kadar uzandığını ifade eden Yılmaz, bu yarışmaların ilk olarak ABD'de 1911 yılında ekiplerin iletişimini desteklemek amacıyla düzenlendiğini aktardı. Türkiye'de ise ilk kez 1938'de Zonguldak'taki kömür madenlerinde tahlisiye sisteminin kurulduğunu belirten Yılmaz, bu tür organizasyonların, şirketlerin ekiplerinin iletişimini güçlendirdiğini ve bilgi aktarımını hızlandırdığını vurguladı.

Yılmaz, ülke genelinde meydana gelen büyük afetlerde maden arama-kurtarma ekiplerinin sergilediği başarının bu yarışmaların katkısıyla mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca, her yıl yarışmalara olan ilginin arttığını ve bu yılki etkinlikte 15 ekibin mücadele edeceğini duyurdu. Yılmaz, gelecekte yarışmanın uluslararası düzeyde tanınmasını hedeflediklerini ve iki yıl içinde yurt dışından da katılımları sağlamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Yarışmalar, yerüstü ve yeraltı arama-kurtarma, yangın müdahalesi, araç kazası ve kimyasal olaylara müdahale gibi toplamda 6 farklı kategoride gerçekleştirilecek. Etkinliklerin, madencileri olası felaket senaryolarına karşı hazırlıklı hale getirmeyi amaçladığını belirten Yılmaz, madencilerin geçmişte çeşitli afetlerde gösterdikleri üstün performansa dikkat çekti. Özellikle 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'taki depremlerde yaklaşık 10 bin madencinin aktif rol aldığını ve bu sayede birçok kişinin enkaz altından sağ çıkarıldığını vurguladı.

Maden “Kurtarma Yarışmaları” Kütahya’da yapılacak

Maden Kurtarma Yarışmaları, gerçekçi senaryolarla gerçekleştiriliyor. Yılmaz, araç kazasına müdahale ve yangın senaryolarının gerçek koşullara uygun olarak tasarlandığını ifade ederek, yarışmacıları zorlu süreçlerin beklediğini belirtti. Ayrıca, bu yıl kadın madencilerin de yer aldığı ekiplerin ödüllendirileceği yeni bir kategori oluşturulacağını ve bu sayede yarışmanın daha eşitlikçi bir yaklaşıma sahip olacağını ekledi.

ü

Maden “Kurtarma Yarışmaları” Kütahya’da yapılacak

ü

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Maden “Kurtarma Yarışmaları” Kütahya’da yapılacak

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Maden “Kurtarma Yarışmaları” Kütahya’da yapılacak

ü

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Maden “Kurtarma Yarışmaları” Kütahya’da yapılacak

ü

Kaynak: AA