Kütahya’da lise yıllarında başladığı havalı silahlar sporunda şampiyonluklar elde eden Milli Atıcı Hatice Yel, Almanya’da düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanıyor. 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği öğrencisi 18 yaşındaki Hatice Yel, 5 yıldır profesyonel olarak havalı silahlarda milli takımda yarışıyor. 

Mayıs ayında Almanya’da gerçekleştirilecek Gençler Dünya Şampiyonası’na hazırlanan Yel, günde iki veya üç antrenman yaparak şampiyonaya hazırlanıyor. 

En büyük hedefinin 2028 olimpiyatlarına katılmayı ve madalya almak olduğunu anlatan Yel, Avrupa ve dünyada derecelerin sahibi olmayı hedeflediğini söyledi. 

Spora 2019 yılında yaz spor okullarında başladığını aktaran Yel, antrenörünün keşfetmesiyle spora adım attığını dile getirdi. 

İlk önce Türkiye şampiyonalarında birincilik ve ikincilikler kazandığını belirten Yel, takımlar bazında da güzel dereceler kazandığını ifade etti. 

Olimpiyatlara damga vuran Yusuf Dikeç’in kendilerine ayrı bir motivasyon olduğunu vurgulayan Yel, “Branşın önünü biraz daha açtı. Türkiye olarak branşı tanıtmaya devam etti. Önümüzü açtı ve gençlere de devam eden sporculara da örnek olmuş oldu.” diye konuştu. 

“KÜTAHYA’DA HER BRANŞA DESTEK VERİYORUZ”

Kütahya’da göreve geldiğinde “Spor şehri Kütahya” sloganıyla yola çıktıklarını aktaran İl Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, hiçbir branş gözetmeksizin tüm branşlara yöneldiklerini kaydetti. 

Bu kapsamda atıcılıkta dünya şampiyonasına sporcu göndermenin gururunu yaşadıklarını aktaran Küçük, “Bir ay sonra yapılacak dünya şampiyonasında ilimizi ve şehrimizi, Türkiye'yi temsil edecek sporcularımız var.” dedi. 

Kütahya’da 400’e yakın üst düzey çalışan sporcunun bulunduğunu anlatan Küçük, “Bunların 30’a yakını daha elit düzeyde sporcularımız. Çocuklarımız gece gündüz çalışıyor. Biz de bu çocuklarımıza maddi manevi olarak her türlü desteği sağlıyoruz. Bakanlık olarak. Valimiz spora gerçekten çok önem veriyor. Burada şahsımın, kurum adına, valimize özellikle teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Kütahya Gazeteciler Birliği geleceğin köşe yazarlarını arıyor
Kütahya Gazeteciler Birliği geleceğin köşe yazarlarını arıyor
İçeriği Görüntüle

“İKİNCİ MÜSABAKASINDA MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ”

Milli sporcu Hatice Yel’in büyük bir başarı yakaladığını aktaran Atıcılık Milli Takım Antrenörü Kübra Koçak Şahiner, federasyonun puan sisteminde birinci olan sporcuların sıralamaya girerek gittiği müsabakalara Kütahya'dan sadece Yel’in katılacağını kaydetti. 

19 Mayıs’ta Almanya'da yarışacaklarını anlatan Şahiner, ilk olarak 2019’daki ikinci yarışında milli takıma seçildiğini bildirdi. 

Daha sonra yurt dışına çıktıklarını aktaran Şahiner, “O süreçten bu yana aktif beş yıldır milli takım sporcusu kendisi. Ve bu yüzden de şehrimizde kalmayı ve ilimizi temsil etmek için de Dumlupınar Üniversitesi'nde okuyor. Ulusal ve yerelde birçok müsabakada dereceleri var.” ifadelerini kullandı.


Muhabir: Yaşar Sarı - Bünyamin Doğan