Kütahya’da ağırları dolayısıyla sevk edildiği üroloji kliniğinde mesane kanseri teşhisi konulan Hasan Dinç, yapay mesane cerrahisi ile sağlığına kavuşurken, taburcu olmak için gün sayıyor. 

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı (AD) doktorları ürolojik kanserlerde güncel tanı ve tedavi yöntemleri ile adından söz ettiriyor. 

Bu kapsamda mesane kanseri teşhisi konulan 68 yaşındaki Hasan Özdinç, uygulanan yapay mesane tedavisi ile sağlığına kavuştu. 

20 Aralık Cuma güncel Kütahya altın fiyatları 20 Aralık Cuma güncel Kütahya altın fiyatları

Taburcu olacağı günü bekleyen Özdinç, doktorları ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti. 

“TEDAVİ VE SÜREÇ SORUNSUZ GEÇTİ”

Hasan Özdinç’e uygulanan tedavi ile ilgili bilgiler veren KSBÜ Üroloji AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Kartal, yapay mesane cerrahisi ve devamındaki sürecin sorunsuz geçtiğini söyledi. 

Özdinç’i kısa sürede taburcu edeceklerini bildiren Kartal, “Kendisine ve ailesine sağlıklı ve uzun bir ömür diliyoruz. Tedavi sürecindeki koordinasyonu ve saygısı nedeniyle kendisine ve ailesine teşekkür ederiz.” diye konuştu. 

Kütahya’da Yapay Mesane Ile Sağlığına Kavuştu1

“MESANE KANSERİ SIK KARŞILAŞILAN BİR HASTALIK”

Yapay mesane cerrahisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kartal, mesane kanserinin sık görüldüğünü dile getirdi. 

Hastalığın tedavisinde önemli cerrahi işlemlerin yapılabildiğini vurgulayan Kartal, şunları kaydetti:

“Maalesef şehrimizdeki yoğun sigara kullanımı, nüfusun yaşlanması ve sağlıksız yaşam nedeniyle mesane kanseri sık karşılaştığımız bir hasta grubudur. Mesane kanserinin bazı evrelerinde mesaneyi almamız gerekebiliyor. Mesaneyi aldığımız zaman da idrarın dışarı akışını sağlamak için bazı yöntemler uyguluyoruz.” 

“ŞARTLAR SAĞLANIRSA YAPAY MESANE YAPIYORUZ”

Hastalığın tedavi sürecinde etkili ve güvenli yöntemin karından dışarıya bağırsak aracılığıyla idrarın boşaltıldığı torba yöntemi olduğunu aktaran Kartal, ancak bu yöntemin hastalarda bazen korku ve kaygılara neden olduğunu ifade etti.

Kartal, böyle durumlarda ise hastanın yaşı, hastalık durumu ve böbrek fonksiyonlarına göre, yapay mesane cerrahisi yapabildiklerini kaydetti.  

Bu yöntem ile hastaların tedavisinin yanı sıra iyi bir yaşam kalitesi sunulduğunu anlatan Kartal, “Torbaları olmadan kendi kontrolleriyle idrarlarını yapabiliyorlar. Böylelikle hastalar, kendilerini sosyal hayata tekrar daha iyi adapte edebiliyorlar.” dedi. 

Kaynak: Haber Merkezi