Kütahya ev sahipliğinde 18. Geleneksel Kick Boks Zafer Kupası şampiyonası gerçekleştiriliyor.
Yeni spor salonunda düzenlenen turnuvaya 26 ilden 61 kulüp, 814 sporcu ve 32 hakem katıldı.
Turnuvanın açılış seremonisinde Kütahya Valisi Musa Işın, Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, sponsorlar ve sporculara teşekkür plaketi takdim edildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan turnuvada sporcular, kıyasıya mücadelelerde mindere ve ringe çıktı.
“KÜTAHYA OLARAK EV SAHİPLİĞİ YAPMAK SEVİNDİRİCİ”
Açılış töreninde konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporculara başarılar diledi.
Sporun birleştirici ruhuna dikkat çeken Işın, “Spor kaynaşmadır, spor kardeşliktir, spor barıştır. Böyle güzel bir faaliyetin Kütahya'mızda, ilimizde icra edilmesi bizi sevindiriyor.” dedi.

“18 YILDIR YAPMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Kütahya ev sahipliğindeki turnuvanın 18 yıldır yapıldığını aktaran Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, kick boksa olan ilginin her geçen yıl arttığını söyledi.
Ülke genelinde 81 ilde temsilciliklerinin olduğunu belirten Kayıcı, 64 federasyon içinde 5’inci büyük federasyon olduklarını dile getirdi.

“RİNGTEKİ CESARET, MÜCADELE YOLUNUZU AYDINLATACAK”
Turnuva kapsamında kente gelen tüm sporculara, kulüplere ve misafirlere teşekkür eden Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Küçük, “Kütahya'mızın ev sahipliğinde 26 il, 61 kulüp, 814 sporcu ve 32 hakemimiz buluşuyor. Ringde gösterdiğiniz cesaret, disiplin ve mücadele hayatınız boyunca yolunuzu aydınlatacak en değerli kazanımlardandır.” ifadelerini kullandı.
“ŞEHİTLERİMİZİ YAD ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
18 yıldır şehitleri yad etmeye çalıştıklarını bildiren Kick Boks Kütahya İl Temsilcisi Ahmet Arabacı, sadece Zafer Kupası şampiyonası yapmadıklarını, geçmişi hatırlattıklarını ifade etti.
Arabacı, “Bugün burada bu organizasyonu yapabiliyorsak, hepimiz buradaysak bunun bedelini ödeyen 137.000 şehidimizi bir kere daha anmak, yad etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.



