Kütahya Valisi Musa Işın, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
Huzurevi sakinleriyle tek tek ilgilenen ve sohbet eden Vali Işın, büyüklerimizin hayat tecrübelerinin toplum için en değerli miras olduğunu vurguladı.
Yaşlılara duyulan sevgi ve saygının önemine dikkat çekerek, “Sizler bizim için misafir değil, bu mekânın asli sahiplerisiniz. Kendinizi hiçbir zaman yalnız hissetmeyin. Hepimiz sizlerin hizmetkârınız” ifadelerini kullandı.

Vali Işın konuşmasında, büyüklerimize hürmetin inancımızın ve kültürel değerlerimizin temel bir unsuru olduğuna işaret etti.
Peygamber Efendimiz’in “İhtiyarlarınız olmasaydı, belâlar üzerinize yağardı” hadisini hatırlatarak yaşlılarımızın Allah katındaki değerine dikkat çekti.

Ziyarette huzurevi sakinlerinin aldıkları hizmetlerden memnuniyetlerini de soran Vali Işın, yaşlıların teşekkürleri üzerine personele dönerek, “Burada yapılan hizmetin karşılığı ücretle ölçülemez. Büyüklerimizi incitmeyelim, sevelim, sayalım, muhabbetle bakalım” sözleriyle emeklerinden dolayı teşekkür etti.





