Kütahya’da, Anneler Günü dolayısıyla bir beyaz eşya markasının yayınladığı reklam filmine tepki geldi. Diyanet-Sen Şube Başkanı Balon, “Bu durum annelik makamına yönelik ağır bir hakaret ve kültürel bir suikasttır.” dedi.

Bir beyaz eşya markasının Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı reklam filmine tepkiler büyümeye devam ediyor.

Bu çerçevede Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Ülfet Balon, konuyla ilgili açıklama bulundu.

Reklam filminde bir kadının evcil hayvana “annelik” üzerinden hitap etmesinin toplumsal değerlerle bağdaşmadığını savunan Balon, söz konusu içeriğin aile kurumunu itibarsızlaştırdığını söyledi.

Annelik makamının İslam dininde ve Türk kültüründe müstesna bir yere sahip olduğunu vurgulayan Balon, “Peygamber Efendimiz’in, ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır’ müjdesiyle yüceltilen bu unvanın, bir hayvan sevgisiyle eş tutulması tam anlamıyla bir akıl tutulmasıdır. Hayvanlara merhamet etmek inancımızın bir gereğidir, ancak hayvanı insanlaştırmak, onu bir evlat yerine koyarak ‘aile’ kavramına dahil etmek hem fıtrata hem de medeniyet değerlerimize aykırı bir sapmadır. İnsan yavrusu insandır, kedi veya köpek insanın yerine konulamaz.” diye konuştu.

Kütahya Diyanet Sen'den ‘Anneler Günü’ Reklamına Tepki

“ÇOCUKSUZ AİLE DAYATMASI, AİLEYİ ÇÖKERTME PROJESİDİR”

Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen "Aile Yılı" vurgusuna dikkat çeken Balon, bu tür reklamların masum bir tercih olmadığını iddia etti.

Kütahya’nın Mart ayı ihracat ve ithalat rakamları belli oldu
Kütahya’nın Mart ayı ihracat ve ithalat rakamları belli oldu
İçeriği Görüntüle

Annelik onurunun bu denli ayaklar altına alınması kamu vicdanını yaralandığını bildiren Balon, “Küresel sermaye eliyle 'çocuksuz aile' veya 'hayvanı çocuk yerine koyan' modellerin dayatılması, modernlik maskesi altında toplumun yapı taşı olan aileyi çökertme projesidir.” ifadelerini kullandı.

Kütahya Diyanet Sen'den ‘Anneler Günü’ Reklamına Tepki 1

Muhabir: Yaşar Sarı