Kütahya Çiniciler Çarşısı yönetimi tarafından tanıtım etkinlikleri devam ediyor.Bu çerçevede çarşıya gelen ziyaretçilere “canlı performans” etkinliği gerçekleştirildi.
Ziyaretçiler hem çini ve seramiğin yapılışını öğrendi hem de çini seramik yaparak unutulmaz anlar yaşadı.
“MÜŞTERİLERİMİZDEN ÇOK GÜZEL TEPKİLER GELİYOR”
Yürütülen etkinlikler ile ilgili açıklamada bulunan Kütahya Çiniciler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çetin, bu tür etkinlikleri sürekli yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Her hafta Pazar günü saat 13 ila 16 arasında yapmayı planladıklarını belirten Çetin, “Bu farklı organizasyonlar çarşımıza çok katkılar sağlıyor. Müşterilerimizden çok güzel dönüşler geliyor.” dedi.
Gelen müşterilere çark gösterisi yaptıklarını anlatan Çetin, ayrıca müşterilere çark yapma imkanı sunduklarını dile getirdi.
Çarşıda birbirinden farklı ürünlerin bulunduğunu aktaran Çetin, “Çarşımız dünyada bir numara. Çünkü 260 tane esnafın bulunduğu ve aynı işi yaptığı bir çarşı. Gelen misafirlerimiz çok mutlu. Çok iyi neticeler alıyoruz. Havalar ısınınca çarşının dışında da etkinlikler yapacağız.” diye konuştu.
“ÇOK FARKLI BİR DENEYİM OLDU”
Muğla Fethiye’den Kütahya’ya gezmeye gelen Kıymet Çalışkan, çarşıdaki etkinlikte çark yapmayı deneyimledi.
Çinicilik sanatının en büyük sanatlardan birisi olduğunu belirten Çalışkan, “Bugün de burada çark yapımını öğrendik. Çok keyifli, eğlenceli ve farklı bir deneyim oldu. Tüm vatandaşları Kütahya’yı görmeye, gezmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
44
44
4
4
4
4





