Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde hayvan ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini artırdı.

Bu kapsamda 15 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında taşınan 375 bin 90 kurbanlık hayvan denetimden geçirildi. Ayrıca 18 bin 861 gıda işletmesi kontrol edildi, 13 milyon lira ceza uygulandı.

5 İLDE 24 SAAT DENETİM

Kurbanlıkların sağlıklı ve güvenli şekilde sevk edilmesini sağlamak amacıyla Erzurum, Elazığ, Ankara, Çankırı ve Kayseri’de kurulan veteriner yol kontrol ve denetim istasyonlarında 24 saat esasına göre görev yapıldı.

Kütahya’da bölgedeki ilk merkeze ev sahipliği yapacak
Kütahya’da bölgedeki ilk merkeze ev sahipliği yapacak
İçeriği Görüntüle

Bu süreçte, 4 bin 221 araç ve 375 bin 90 hayvanın taşıma belgeleri, sağlık raporları, kimlik bilgileri ve nakil araçlarının uygunluğu detaylı şekilde incelendi.

GIDA İŞLETMELERİNE SIKI DENETİM

Bakanlık ayrıca, Kurban Bayramı öncesi artan tüketim nedeniyle gıda güvenliği denetimlerini de yoğunlaştırdı. 29 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında ülke genelinde 18 bin 861 gıda işletmesi denetlendi.

Bu denetimlerde:

· 259 uygunsuzluk tespit edildi,

· 10 işletme hakkında suç duyurusunda bulunuldu,

· 13 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Kurban Bayramı Öncesi 375 Bin Kurbanlık Hayvan Kontrolden Geçti (2)

81 İLDE 8 BİNDEN FAZLA GÖREVLİ DENETİMDE

Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 ilde 41 kamu ve 107 özel gıda kontrol laboratuvarı aracılığıyla denetim faaliyetlerini sürdürüyor.

8 binden fazla gıda kontrol görevlisi, tüketici sağlığının korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması için görev yapıyor. 2023 yılında toplamda 1,3 milyondan fazla denetim gerçekleştirildi.

Kaynak: AA