İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kırmızı bültenle aranan altı kişinin farklı ülkelerde yakalandığını açıkladı. Gürcistan’da gerçekleştirilen operasyonlarda, “kasten yaralama ve resmi belgede sahtecilik” suçlarından aranan ve organize suç örgütü üyesi olduğu belirtilen M.A, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından aranan E.S. ile “kasten öldürme” suçundan aranan A.K’nin yakalanarak Türkiye’ye teslim edildiğini duyurdu.

Yerlikaya, Azerbaycan’da yakalanan İ.C’nin de “kasten öldürme” suçundan arandığını, Almanya’da gerçekleştirilen operasyonda ise “bilişim sistemlerini kullanarak banka veya kredi kurumlarını dolandırmak” suçundan aranan Ş.S’nin ele geçirildiğini ifade etti. Avusturya’da yakalanan H.K’nin ise “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan iade edildiğini belirtti. Bu kapsamda farklı ülkelerde yakalanan altı kişinin Türk adaletine teslim edildiği vurgulandı.

ULUSAL DÜZEYDE ARANAN 2 SUÇLUNUN İADESİ SAĞLANDI

Bakan Yerlikaya, ulusal düzeyde aranan iki suçlunun da Türkiye’ye getirildiğini açıkladı. Kuzey Makedonya’da yakalanan M.B’nin “uyuşturucu veya uyarıcı madde ihraç etmeye teşebbüs” suçundan arandığını, İrlanda’da yakalanan A.A.D’nin ise “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçlarından Türkiye’ye iade edildiğini söyledi.

Kütahya'da yangında anne öldü, kızı yaralandı
Kütahya'da yangında anne öldü, kızı yaralandı
İçeriği Görüntüle

Yerlikaya, bu kişilerin uzun süredir arandıklarını, farklı ülkelere kaçmalarına rağmen Türk güvenlik birimlerinin takibinden kurtulamadıklarını belirtti. Türkiye’ye getirilen suçluların adalet önünde hesap vereceğini ifade eden Yerlikaya, suçlularla mücadelenin uluslararası işbirliği ile sürdürüldüğünün altını çizdi.

OPERASYONLARDA ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ÖN PLANDA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların ilgili ülkelerin kolluk birimleriyle koordineli yürütüldüğünü, Adalet Bakanlığı’nın sürece aktif katkı sağladığını aktardı. Yerlikaya, EGM Interpol-Europol Daire Başkanlığı, İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele ve Asayiş birimlerinin yanı sıra İstanbul ve Artvin Emniyet Müdürlüklerinin de sürece dahil olduğunu açıkladı.

Suçluların yakalanması için yurt dışında yürütülen operasyonların titizlikle planlandığını söyleyen Yerlikaya, “Hangi ülkede olursa olsun, hangi bültenle aranırsa aransın Türk polisinden kaçış yoktur. Adalet er ya da geç tecelli edecektir” sözleriyle operasyonların kararlılıkla süreceğini belirtti.

Kırmızı Bültenle Aranan 8 Suçlu Türkiye’ye Getirildi1

“TÜRK POLİSİNDEN KAÇAMAYACAKLAR”

Bakan Yerlikaya, operasyonlara katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“Adalet Bakanlığımız ile birlikte sürece destek veren tüm güvenlik birimlerimize şükranlarımı sunuyorum. EGM Interpol-Europol Daire Başkanlığımızı, İstihbarat, KOM, Narkotik, Siber Suçlarla Mücadele ve Asayiş Başkanlıklarımızı, İstanbul ve Artvin il emniyet müdürlüklerimizi tebrik ediyorum. Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun Türk polisinden kaçamayacaklar.”

Kaynak: AA