Katılım sigortacılığı, yılın ilk yarısında yüzde 93,7 büyüme kaydederek pazar payını yüzde 5,5'e çıkardı. Türkiye Sigorta Birliği'nden (TSB) derlenen verilere göre, geçen seneyi 24,5 milyar liralık prim üretimi ile kapatan katılım sigortacılığının sektörden aldığı pazar payı yüzde 5 idi. Ocak-haziran döneminde prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 93,7 artışla 21 milyar 249 milyon 242 bin lira oldu.

Prim üretiminin yüzde 96'sını 20 milyar 405 milyon lira ile hayat dışı sigortalar oluştururken, hayat sigortaları branşı 843 milyon 676 bin lira ile yüzde 4'lük pay aldı. Prim üretiminde lider, 9,6 milyar lira ile toplamdan yüzde 47,3 pay alan oto sigortaları branşı oldu. Yangın ve doğal afetler branşında prim üretimi 2 milyar 630 milyon lira, hastalık-sağlık branşında ise 1,5 milyara yakın prim üretildi.

Altın fiyatlarındaki artış sürüyor, Kütahya’daki son durum Altın fiyatlarındaki artış sürüyor, Kütahya’daki son durum
Oto Sigortaları Büyümeye Katkı Sağlıyor

Katılım Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı İsmail Aydemir, pazar payındaki artışta oto sigortalarının en önemli etken olduğunu belirtti. Kaza ve sağlık sigortalarında da yükselişler görüldüğünü ifade eden Aydemir, oto branşlarının yanı sıra finansal ürün ve hizmetlerdeki farkındalığın artmasının da büyümeye katkı sağladığını söyledi.

Katılım Sigortacılığında Yüksek Potansiyel

Aydemir, katılım sigortacılığı hizmeti sunan şirket sayısının yeterli olmaması nedeniyle talebin oto branşlarında yoğunlaştığını belirtti. Bu alanda çalışan şirket sayısının artması ve ürünlerin çeşitlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Aydemir, katılım sigortacılığının ülkemizde çok yüksek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Katılım Emeklilik olarak sigortacılık ve emeklilik alanındaki pazar paylarını artırmaya devam edeceklerini belirten Aydemir, yenilikçi ve faizsiz ürünler sunmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Katılım Sigortacılığında Ürün Çeşitliliği

Aydemir, Katılım Emeklilik olarak konvansiyonel sigortacılık tarafındaki ürün zenginliğini katılım sigortacılığı alanında sunduklarını belirtti. Sağlık sigortaları, hayat sigortaları, işsizlik sigortaları, tehlikeli hastalıklar sigortaları ve ferdi kaza sigortaları gibi birçok ürünü müşterilere sunduklarını belirtti. Aydemir, özellikle tamamlayıcı sağlık sigortaları, özel sağlık sigortaları ve seyahat sağlık sigortaları gibi ürünlerin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Katılım Sigortacılığının Dijital Dönüşümü

Katılım sigortacılığının dijital dönüşüm süreçleri ile yeni bir anlayış kazandığını belirten Aydemir, dijital platformlar ve mobil uygulamalar aracılığıyla katılım sigortacılığı ürünlerinin daha erişilebilir hale geldiğini söyledi. Yapay zeka destekli müşteri hizmetleri ve chatbotlar ile müşteri memnuniyetinin artırıldığını ifade eden Aydemir, katılım sigortacılığının API entegrasyonları ile müşteri deneyimlerini zenginleştirdiğini belirtti.

Kaynak: AA