İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde 22 gündür sürdürdüğü yoğun saldırılarla sağlık sistemini kasıtlı olarak çökertiyor. Filistinlilerin bölgede kalmasını engellemek adına hastaneleri, ambulansları ve sağlık personelini hedef alıyor. Bu saldırılar, Filistinlilere "öl ya da git" baskısı uygulamak amacıyla yapılan sistematik bir göç ettirme taktiği olarak görülüyor.

Lübnan parlamentosu, UNESCO'yu tarihi eserler için çağırdı Lübnan parlamentosu, UNESCO'yu tarihi eserler için çağırdı

BİNLERCE ÇOCUK VE HASTANELER HEDEFTE

Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan, Endonezya ve El-Avde hastanelerine düzenlenen saldırılarda 17 binden fazla çocuk hayatını kaybetti. Ayrıca, sağlık personeline yönelik baskı ve tıbbi malzeme girişinin engellenmesi nedeniyle, Filistin halkının temel sağlık hizmetlerine erişimi yok denecek kadar azaldı.

FİLİSTİNLİLER DİRENİŞE DEVAM EDİYOR

Filistinli Mahmud Nassar, İsrail’in bölgeyi abluka altına alarak su ve yiyecek girişini engellediğini, kara ve hava saldırılarıyla evleri yıktığını belirtti. “Amaçları buradaki halkı göç ettirip toprakları İsrail yerleşimlerine açmak” diyen Nassar, bu baskıya rağmen çoğu Filistinlinin evlerini terk etmemekte ısrarcı olduğunu söyledi.

İNSANİ KRİZE ARTIK SON VERİLMELİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 20 Ekim’de yaptığı açıklamada, İsrail'in Endonezya Hastanesi'ni bombalayarak elektriksiz bıraktığını, bunun sonucunda iki hastanın hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail ordusunun Kemal Advan Hastanesi’ne yaptığı son saldırılarda ise yoğun bakım ünitesi hasar gördü, iki çocuk hayatını kaybetti.

İsrail'in hedefinde olan hastaneler ve abluka altındaki halk, acil sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorlanırken, uluslararası örgütler ve yardım kuruluşları, Filistin’deki bu insani krize son vermek için harekete geçmeye çağrılıyor.

Kaynak: AA