Türkiye’nin at yarışları alanında tanınan ilk kadın spikeri Esen Gök'ten acı haber geldi. Yakın arkadaşlarının 36 saat boyunca haber alamadığı 33 yaşındaki Gök’ün hayatından endişe edilmesi üzerine durum polis ekiplerine bildirildi.
Bakırköy’deki evine giden arkadaşları, site görevlilerince içeri alınmayınca site güvenliğinden de destek istedi. Ancak Gök’ün cep telefonunun kapalı olması ve hiçbir çağrıya yanıt vermemesi, tedirginliği artırdı.
Olay yerine gelen polis ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan izinle çilingir yardımıyla daireye girdi.
Arkadaşları ulaşamayınca polis devreye girdi
Evde yapılan ilk incelemede, Esen Gök’ün mutfakta doğalgaz borusuna çarşafla asılı halde olduğu tespit edildi. Genç spikerin ölümünün intihar şüphesiyle araştırıldığı bildirildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları ve Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatları doğrultusunda detaylı soruşturma başlatıldı.
Olay yerinde herhangi bir saldırı veya zorla girme izine rastlanmadı. Ancak olayın kesin nedeni, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek otopsi raporuyla netleşecek.
Yarış camiasının sevilen ismi
Esen Gök, 2019 yılında Gazi Koşusu kapsamında düzenlenen Kadın Binici Koşusu’nda spikerlik yaparak büyük bir hayalini gerçekleştirmişti. 6 yılı aşkın süredir Veliefendi Hipodromu’ndan yarış severlere seslenen Gök, Türkiye'nin ilk kadın yarış spikeri olarak tarihe geçti.
At yarışı tutkunları tarafından sesiyle ve tarzıyla çok sevilen Esen Gök, özellikle Veliefendi Hipodromu çevresinde büyük bir ilgi ve takdirle takip ediliyordu.

Soruşturma sürüyor
Polis ekipleri ve savcılık, Esen Gök’ün ölüm nedenini netleştirmek amacıyla hem dijital veriler hem de çevresel bulgular üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. İntihar ihtimali üzerinde durulurken, olayın perde arkasındaki nedenlerin aydınlatılması için geniş çaplı bir inceleme yürütülüyor.





