İHH Kütahya Şubesi, Gazze’deki ateşkes imzalanmasıyla birlikte “Gazze’de ateşkes, vicdanlarımız nöbette” temalı basın açıklaması gerçekleştirdi.
Ulu Cami önünde Cuma namazının ardından toplanan Kütahya İHH gönüllüleri adına açıklamayı Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Ceyhun yaptı.
Her daim dik duran ve geri adım atmayan Gazze'ye desteklerinin süreceğini aktaran Ceyhun, dünyada tarih boyunca görülebilecek en büyük zulümlerden birine Gazze’nin şahitlik ettiğini söyledi.

Ateşkesin Gazze'deki katliamların tekrar yaşanmaması için bir milat olması temennisinde bulunan Ceyhun, “Bugüne kadar uluslararası anlaşmalara uymayan, hukuk tanımayan işgalci İsrail'in bu anlaşmaya ne denli uyacağını da garantör devletler başta olmak üzere tüm uluslararası yapılar ve devletler anbean takip etmelidir." diye konuştu.
Ateşkesle birlikte yardım tırlarının Gazze'ye ulaşmaya başladığını bildiren Ceyhun, “2 milyon insanın yaşadığı Gazze'nin çok yoğun bir şekilde insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Gıdadan barınma malzemelerine, ilaçtan temizlik ürünlerine, bebek bezinden hastane ekipmanlarına kadar birçok farklı kalemde çok yoğun bir şekilde destek olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.





