Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güney Kore ve Türkiye anlaştı

Güney Kore‘de sağlık, teknoloji

Güney Kore‘de sağlık, teknoloji ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren bazı firmalar, Türkiye pazarına girmeye ve Türk firmalarla işbirliği yapma konusunda olumlu bir yaklaşım sergiliyor.

“Kore Yatırım Zirvesi 2023” etkinliği, Güney Kore’nin Busan şehrinde düzenlenmiş olup, özellikle teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketlerin buluşmalarına ve yatırım fırsatlarını değerlendirmelerine imkan tanımıştır.

Bu zirvede, uluslararası işbirlikleri de ele alınmış ve Türk firmalarla yatırım ortaklıkları görüşülen konular arasında yer almıştır.

Gwangju Serbest Ekonomik Bölgesi Otoritesi Yatırım Destekleme Departmanı Yöneticisi Oh Juno, şehirlerinde Kia ve Hyundai gibi büyük otomotiv şirketlerinin bulunduğunu ve amaçlarının benzin veya gazla çalışan otomobilleri çevreye duyarlı hale getirmek olduğunu belirtmiştir.

“TÜRK FİRMALARIYLA İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Oh, geliştirdikleri teknoloji sayesinde bu otomobilleri elektrikli arabalara dönüştürebildiklerini ifade ederek, Türkiye’nin bu alana yatırım yapma niyetinde olduğunu duyduklarını, ancak şu ana kadar kendilerine başvuran bir Türk firma olmadığını açıklamıştır. Oh, “Türk firmalarıyla bilgi birikimlerimizi paylaşarak işbirliği yapmaya hazırız. Eğer şehrimize gelirlerse kendilerine yardımcı oluruz ve istedikleri şirketlerle görüştürebiliriz.” demiştir.

Oh, Gwangju’nun otomotiv, enerji ve yapay zeka gibi alanlardaki çalışmalarla öne çıktığını ve Samsung gibi dünyaca ünlü firmalara ev sahipliği yaptığını vurgulamıştır.

Zentry firmasının Baş İşletme Görevlisi Chang Alan, “Dolittle” adlı ürünlerini tanıtarak, yaşlı evcil hayvanların sağlık durumlarının yakından takip edilmesine olanak tanıyan bu ürünün “algılama teknolojisi” kullanarak geliştirildiğini açıklamıştır.

Chang, hasta hayvanların kalp atışlarının ve nefes alışverişlerinin hızlandığına işaret ederek, “Ürünü hayvanın vücuduna kemer gibi takarak, ona hiçbir zaman vermeden kullanılacak şekilde tasarladık. Buradan alınan nefes ve kalp atış verileri hayvan sahibinin telefonundaki uygulama ile yakından anlık olarak takip edilebiliyor. Bir sorun varsa hemen görülüyor, trendleri izlenebiliyor. Böylece özellikle yaşlı hayvanların durumu ciddileşmeden onlara hızla müdahale edilebiliyor. Ürünümüz yüzde 95’in üzerinde bir doğruluk payıyla çalışıyor.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

“HEDEF 100 MİLYON DOLAR”

Chang, 2021 yılında ortağı Chang Steve ile kurdukları şirketin değerinin 3 milyon dolara ulaştığını ve 5 yılın sonunda 100 milyon dolara çıkmayı hedeflediklerini ifade etmiştir.

Ayrıca, İspanya, Hindistan ve ABD pazarlarında ürünlerini sattıklarını ve Türkiye’de faaliyet göstermeyi düşündüklerini belirtmiştir, Türk firmalarıyla işbirliğine açık olduklarını dile getirmiştir.