Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GELECEĞİN MİMARLARI ANADOLU UYGARLIKLARININ İZİNDE…

DPÜ’lü 32 iç mimarlık

DPÜ’lü 32 iç mimarlık bölümü öğrencisi, ‘Seranitle Tasarla’ yarışması kapsamında Datça’da gerçekleştirilen çalıştaya katıldı. Öğrenciler firmanın temin etmiş olduğu karolar üzerine Eski Datça ve Karya Uygarlığının önemli merkezi Knidos’u vurgulayan desenler çizerek tasarımda yarıştılar.

14-17 Mayıs tarihlerinde Datça İç Mimarlar Odası’nın daveti üzerine, Datça’da üç adet çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştay yürütücüleri; Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Yalçın, Dr. Öğr. Üyesi Elif Özdoğlar, Arş. Gör. Turgut Kalay, seramik sanatçısı Seval Yılmaz Yatır, Arel, Gedik ve Gelişim Üniversitelerinde Öğretim Üyesi olan Tuba Fazlıağaoğlu ve İç Mimarlar Odası Datça il Temsilcisi İç Mimar Ceyda Yener önderliğinde 32 öğrencinin katılımıyla ve Seranit firması sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘Seranitle Tasarla’ çalıştayında katılımcılar firmanın temin etmiş olduğu karolar üzerine Eski Datça ve Karya Uygarlığının önemli merkezi Knidos’u vurgulayan desenler üretmeye çalıştılar.

23 ÖĞRENCİ İZLENİMLERİNİ YANSITTI

Çalıştaya sanata ilgi duyan Datçalı çocuklar da katıldılar. İkinci çalıştayda ise katılımcılar izlenimlerini bu kez Line Art tekniğiyle kâğıda döktüler. Akabinde korunmuş kent dokusu ile Eski Datça’da bir fotomaraton gerçekleştirildi. Sonuç ürünler Datça Mare Otel’de sergilendi. 22-24 Mayıs tarihlerinde ise Assos’ta Seranitle Tasarla 2 çalıştayında katılımcılar firmanın temin etmiş olduğu karolar üzerine bu kez Truva uygarlığı üzerine 23 öğrenci izlenimlerini yansıttılar. Bu kapsamda mimari proje yarışması sonucunda tasarımı gerçekleştirilen ülkemizin en çağdaş müzelerinden Truva Müzesi müzede görevli Arkeolog Özgür Çavga eşliğinde gezildi. Truva ören yeri ve replica truva atı ziyaret edildi. Zeytinyağı müzesi ve Assos köyü de kent kimliğini algılamada önemli duraklar arasında yer aldı.

BİR SONRAKİ DURAK ‘SAKIZ ADASI’

Assos köyünde bir fotomaraton da gerçekleştirilirken, ‘‘Ayna, ayna söyle bana’’ isimli çalıştayda da iç mimari bir öge olarak ayna nesnesi irdelendi. Assos’ta gerçekleştirilen üç çalıştayın ürünleri Pedasos Altınel Otel’de sergilendi. Ayrıca gezide Çanakkale ruhu üzerine Prof. Dr. Osman Şan tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi Kalevani sergilendi ve müzelere hediye edildi. Kütahya’ya dönüşün ardından ise DPÜ’de 26 Mayıs tarihinde Seranit firması, seramik malzeme üzerine teknik bir eğitim gerçekleştirdi. Bu eğitim öncesinde karolar DPÜ’de sergilendiler. Son durağının Aizanoi olması planlanan sanat çalışmasının bir sonraki durağı ise Truvalıların rakipleri Aka’ların doğduğu topraklardan sakız adası olacak.  Fotomaraton ürünleri de Yunanistan ayağından sonra Kütahya’da sergilenecek.