Devletin tarımsal kalkınma projeleri, yerel çiftçilerin üretim kapasitelerini artırarak önemli sonuçlar elde etmelerine katkı sağlıyor. Bitlis’in Ahlat ilçesinde yaşayan bir çiftçi, devletten aldığı destekle 200 ton elma üretimi yaparak bölgenin tarım potansiyeline dikkat çekti.

6 Yıl Önce Başlattığı Bahçede Yüksek Verim Aldı

Ahlat'ın Kınalıkoç köyünde çiftçi Harun Örken, 6 yıl önce devletten aldığı fidan desteğiyle 60 dönümlük bir araziyi kapama elma bahçesine dönüştürdü. Tarımsal desteklerle büyüttüğü bu bahçeden bu yıl 200 ton elma hasadı gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Destek

Ahlat Tarım ve Orman Müdürü Nihat Keskin, Harun Örken’in bahçesini ziyaret ederek hasat sürecini inceledi. Keskin, Ahlat ilçesindeki elma yetiştiriciliğinin giderek genişlediğini ve 3 bin dekar alanda elma üretimi yapıldığını belirtti. Keskin, son yıllarda ilçedeki kuru fasulye ve patates üretiminde de Türkiye genelinde önemli bir seviyeye ulaşıldığını söyledi.

Devletten aldığı destekle 200 ton elma üretti

Meyvecilikte Bölgesel Kalkınma Hedefleniyor

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen "Ahlat'ta Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi" sayesinde elma üretiminin yaygınlaştığını vurgulayan Keskin, “Ahlat’ta meyvecilik yatırımları hız kazandı. Üreticilerimiz kaliteli ürünler elde etmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Trabzon'da doğan mucize bebek Miray, 3 yaşında Trabzon'da doğan mucize bebek Miray, 3 yaşında

Çiftçi Örken: "Talep Yoğun, Üretimi Artırmak İstiyorum"

Elmalarına yoğun talep olduğunu belirten çiftçi Harun Örken, devletin sağladığı destekle bahçesini daha da büyütmeyi planladığını ifade etti. Ürünlerini iç piyasada ve özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde pazarladığını belirten Örken, “Daha önce patates, kuru fasulye ve şeker pancarı yetiştiriyorduk, ancak artık bahçeciliğe odaklandık. Elma üretimi, daha az masraflı ve kazanç açısından oldukça verimli” dedi.

Kaynak: AA