Yatırımlarını çevre duyarlılığı ve iş kalitesi çerçevesinde geliştiren Boliş Plastik, çatı tipi güneş enerji santrali kurarak Kütahya’da bir ilke imza attı. Kurulan santralle yıllık 1,5 milyon kilowatt saat enerji üretmeyi hedeflediklerini söyleyen Boliş Plastik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alper Olgun: “Yeşil ekonomi ile mavi ekonomiyi buluşturduk” dedi.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılarından Boliş Plastik ve Kimya Sanayi, çatı tipi GES ile bir ilki gerçekleştirdi. Geri dönüşümden elde edilen hammadde ile damla sulama sistemleri üreten firma, yenilenebilir enerjiyi de bünyesine katarak gelecek nesillere daha sağlıklı ve güvenli bir çevre bırakmak adına önemli bir yatırıma imza attı.

YILLIK 596 BİN 853 KG SERA GAZI ENGELLENMİŞ OLACAK

AC gücü 800 kwe, DC gücü ise 969,85 kWp olan GES projesinin kapasitesinin hane tüketim karşılığı yılda 418 haneye tekabül ediyor. Boliş Plastik Kimya Sanayinin 5 Mart 2002 tarihinde başlatmış olduğu proje ile birlikte yıllık 596 bin 853 kg sera gazı engellenmiş olacak. Toplam 2 bin 282 panelin kullanıldığı GES projesi ile fabrika içerisinde tüketilen elektrik enerjisinin bir kısmı GES ile karşılanacak, tüketilemeyen kısmı şebeke işletmecisine satılabilecek.

YEŞİL EKONOMİ İLE MAVİ EKONOMİYİ BULUŞTURDUK

Yatırıma ilişkin açıklamalarda bulunan Boliş Plastik ve Kimya Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alper Olgun, çatı tipi GES’te Kütahya’da bir ilk olduklarının altını çizdi. Yıllık 1,5 milyon kilowatt saat enerji üretmeyi planladıklarını aktaran Olgun: “Biz firma olarak geri dönüşümden mamul ham maddemiz ve yenilenebilir enerji kaynağından mamul enerjimizle damla sulama sistemleri üreteceğiz. Su verimliliği için çalıştığımız bir endüstriyi oluşturduk. Yenilenebilir enerji olan mavi ekonomi ile geri dönüşüm ekonomisi olan yeşil ekonomiyi buluşturduk. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Muhabir: