İl Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görev yapan ziraat mühendislerine yönelik “Biçerdöver Kontrolörü Yetiştirme Kursu” düzenlendi.

Program kapsamında katılımcıların hasat döneminde sahada daha etkin görev alabilmeleri ve teknik bilgi düzeylerinin artırılması hedeflendi.

Biçerdöver Kontrolörleri Için Yetiştirme Kursu Düzenlendi2

HASAT KAYIPLARININ AZALTILMASI AMAÇLANIYOR

Düzenlenen eğitimde biçerdöverle yapılan hasatta meydana gelebilecek dane ve sap kayıplarının en aza indirilmesi konusu detaylı şekilde ele alındı.

Katılımcılara, doğru hasat teknikleri, kontrol yöntemleri ve sahada uygulanacak denetim süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Yetkililer, tarımsal üretimde verimliliğin artırılmasında hasat döneminin kritik bir öneme sahip olduğunu vurgularken, bu tür eğitimlerin üretici kayıplarını azaltmada önemli katkı sunduğunu ifade etti.

Biçerdöver Kontrolörleri Için Yetiştirme Kursu Düzenlendi3

SAHADA ETKİNLİK ARTIRILACAK

Kursun aynı zamanda 2026 yılı denetim ve rehberlik çalışmalarına hazırlık niteliği taşıdığı belirtildi. Eğitimle birlikte ziraat mühendislerinin sahada daha bilinçli, etkin ve koordineli şekilde görev yapmaları amaçlanıyor.

İl Müdürlüğü yetkilileri, düzenlenen programların tarımsal üretimde kaliteyi yükseltme ve sürdürülebilir verimliliği sağlama hedefi doğrultusunda devam edeceğini kaydetti.

Biçerdöver Kontrolörleri Için Yetiştirme Kursu Düzenlendi5

İş insanı Nafi Güral, Kütahya Tarım Fuarı’nı ziyaret etti
İş insanı Nafi Güral, Kütahya Tarım Fuarı’nı ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber merkezi