Kayseri'nin tarihi Meryem Ana Kilisesi, 2020 yılında kütüphaneye dönüştürülerek şehre kültürel bir zenginlik kazandırdı. Bu kütüphanenin en özel müdavimlerinden biri de 94 yaşındaki Halil Eren. Emeklilik hayatını kitap okuyarak geçiren Eren, Şehir Kütüphanesi'ne sık sık ziyaretler yaparak zaman geçiriyor.

94 Yaşındaki Halil Eren, Şehir Kütüphanesinin Vazgeçilmez Kitap Kurdu4

KİTAP OKUMAK ONUN İÇİN BİR YAŞAM TARZI

Halil Eren, kitaplara olan sevgisini şu şekilde ifade ediyor: "Kitap benim için yemek gibidir. Kitap okumadığım gün kendimi eksik hissederim." Eren, emekli olduktan sonra boş vakitlerini kitaplarla doldurmuş ve özellikle matematik, geometri ve teknik kitaplara ilgi duymuştur. "Gençlerin yanında çok mutlu oluyorum, zaman güzel geçiyor," diyen Eren, kütüphaneye uğradığında 45-50 dakika boyunca kitap okuduğunu belirtiyor.

KÜTÜPHANE, YAŞLILARA DA HİTAP EDİYOR

Halil Eren, Kayseri'nin kütüphanesi ile tanışmasını ve buraya olan sevgisini de paylaştı: "Kilisenin kütüphane olacağını duyduğumda hemen geldim ve yaşlıların da faydalanabileceğini sordum. 'İlmin yaşı yok, tabii ki gelebilirsiniz' dediler. Buraya zevkle ve aşkla geldim." Şehir Kütüphanesi, sadece gençler için değil, tüm yaş gruplarından insanlara hitap eden bir alan oluşturuyor.

Kütahya’da mahallelerin ihtiyaçları belirleniyor Kütahya’da mahallelerin ihtiyaçları belirleniyor

94 Yaşındaki Halil Eren, Şehir Kütüphanesinin Vazgeçilmez Kitap Kurdu

KİTAP OKUMANIN GENÇLERE FAYDALARI

Halil Eren, aynı zamanda öğrencilere de kitap okumanın faydalarını anlatıyor. Kitap okuma alışkanlığını gençlere aşılarken, onlarla sohbetler yaparak onları motive ediyor. Çevresindeki insanlara kitaplar dağıtarak bu alışkanlığın yayılmasına katkıda bulunuyor. Eren, kütüphanede öğrencilere sorular sorarak, onların matematik ve dini bilgilerdeki seviyelerini de geliştiriyor.

Bugüne kadar sayısız kitap okuyan Eren, bu sayıyı binlerle ifade ediyor. Şehir Kütüphanesi, Halil Eren gibi kitap sevdalıları için önemli bir buluşma noktası olmaya devam ediyor

Kaynak: AA