Kültür Sanat

Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi gün sayıyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde kurulan Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi açılışı, 21 Temmuz Cuma günü düzenlenecek törenle yapılacak.

Abone Ol
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde kurulan Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi açılışı, 21 Temmuz Cuma günü düzenlenecek törenle yapılacak.

Kütahya’da Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi , kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde kurulan ve Güzel Sanatlar Fakültesinin yürütücülüğünde Müzeler Müdürlüğüne bağlı iki müzeden biri olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığından da açılış için onay alan Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi , uzun bir çaba ve emek sonrasında eşsiz ve özgün özellikleri içeren eserleri ziyaretçileriyle buluşturacak.

Kütahya halkı başta olmak üzere birçok sanatseverin dört gözle beklediği müzede, sanatçının 42 adet özgün eseri, kişisel olarak kullandığı müzik aletleri ve sanatsal malzemelerine kadar farklı türde 227 adet eşyası ve 2 bine yakın kitabı sergilenecek.

Sanatçının binin üzerindeki eseri, belirli dönemlerde değiştirilerek, gelen ziyaretçilerin diğer eserleri görmeleri de sağlanmış olacak.

Sürekli ve geçici sergi salonları, çok amaçlı salonu, uygulama atölyeleri, kütüphane ve kafeteryadan oluşan Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi'nin sanatseverler dışında, eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenci grupları tarafından planlı olarak ziyaret edilebilecek.

ÖZEL AHMET YAKUPOĞU MÜZESİ’NİN TARİHİ

Üniversiteden müzenin tarihi ile ilgili bilgi paylaşıldı. Yapılan paylaşımda “Kütahya il merkezindeki Maltepe Mahallesi’nde yaptırılan Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi'nin müze olarak tescillenmesi ve kurulması talebi, Güzel Sanatlar Fakültemizin girişimi, Kütahya Valiliğinin 02.11.2022 tarihli yazısı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 13.01.2023 tarihli onayı ile resmî olarak gerçekleştirilmişti.

Kütahya başta olmak üzere Türkiye’de ve dünyada iz bırakan insanlardan biri olan ve 2016 yılında yaşamını yitiren Ahmet Yakupoğlu'na vefa göstergesi olarak kurulan müzenin, Yakupoğlu adını ebedi olarak yaşatmasının yanında, sanatçının yaşamı boyunca ortaya koyduğu eşsiz eserlerinin izlenmesi ve araştırma konusu olması ve eğitim ortamı olarak genç nesillerin yetiştirilmesine olanak sunması amaçlanıyor.” ifadelerine yer verildi.

KAYNAK