Gündem

Sosyal medya yorumları kazanç kapısı oldu, Kütahyalılar dikkat!

Sosyal medyada yapılan yorumlar da artık kazanç kapısı haline geldi. Yüksek takipçili kişiler bilerek tahrik edici paylaşımlarda bulunuyor ve gelen yorumları şikayet ederek kazanç sağlıyor. Kütahya’da da yaşanan şikayetler ise genellikle siyaset kaynaklı. 

Abone Ol
Sosyal medyada yapılan yorumlar da artık kazanç kapısı haline geldi. Yüksek takipçili kişiler bilerek tahrik edici paylaşımlarda bulunuyor ve gelen yorumları şikayet ederek kazanç sağlıyor. Kütahya’da da yaşanan şikayetler ise genellikle siyaset kaynaklı.  Sosyal medya bir kez daha farklı bir kazanç kapısı konusuyla gündeme geldi.  Yüksek takipçili sosyal medya kullanıcıları yaptıkları tahrik edici paylaşıma gelen hakaret içerikli yorumlardan ortalama 500 bin lirayı bulan kazanç elde edebiliyor.  Kütahya’da da benzer olayların yaşandığı konuyla ilgili Avukat Furkan Türk, Ekspres Haber’e konuştu. Sosyal medyada yüksek takipçili kişilerin bilerek tahrik edici paylaşımlar yaptığını belirten Türk, bu paylaşımlara gelen hakaret içerikli yorumları şikayet ederek maddi ve manevi tazminat ya da uzlaşı yoluyla kazanç sağladıklarını söyledi.  Bu tür paylaşımlara yorum yapan vatandaşlara uyarılarda bulunan Türk, “Verilen cezalar çok yüksek cezalar değil. Ancak mali olarak karşı taraf avukatla temsil edildiği için avukatlık asgari ücret tarifesinden bugün yaklaşık 17 bin 900 lira olan bir meblağyı ödemek durumunda kalıyorlar. Bu da insanların üzülmesine yol açıyor. Dolayısıyla yapılan paylaşımlara dikkat etmeleri gerekiyor. Hakaret içerikli paylaşımlar yaptıklarında bunların bir cezasının olduğunu bilmeleri gerekiyor.” dedi. 

“KÜTAHYA’DA DA BENZER VAKALAR BİZE GELİYOR” 

Bu tür olayların İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde daha yaygın olduğunu vurgulayan Türk, Kütahya’da da benzer şikayetlerin olduğunu kaydetti.  Yorum yapan kişinin bulunduğu il üzerinden işlem yapıldığını anlatan Türk, şöyle devam etti: “İstanbul'daki bir kişi paylaşımı yapmışsa Kütahya'daki kişi de hakaret etmişse Kütahya savcılıkları bunun değerlendirmesini yapıyor. Dolayısıyla Kütahya'da da bu tarz durumlar var. Kütahya'da gördüğümüz genelde siyasi içerikli paylaşımların altına bu tarz yorumlar yapan ve hakaret edenler oluyor. Hakaret içeren yorumun ardından kolluk kuvvetleri o kişinin bütün sosyal medya hesaplarını incelemeye alıyor. Tespit edildikten sonra ifadeye çağrılıyor. İfadenin üzerine uzlaştırmaya tabii bir suç olduğu için bir uzlaştırma avukatı atanıp uzlaşma sağlanıyor. Burada genelde bir ücret teklif ediliyor. 10 veya 20 bin lira neyse bir ücret teklif ediliyor. Bu ücret üzerine kişiler uzlaşma yoluna gidiyorlar.” ifadelerini kullandı. 

“ÇOK YÜKSEK MEBLAĞLARDA KAZANÇ SAĞLAYABİLİRLER” 

Bu kişilerin aylık çok yüksek kazanç sağlayabileceğini bildiren Türk, “Çünkü bir kişinin bir milyon takipçisi olabilir. Bir paylaşımını yüz binlerce kişi görüyor. Altına yirmi otuz kişi bile hakaret içerikli yorum yapsa bir kişiden aldığı 20-30 bin lira parayı düşündüğünüzde sadece bir paylaşımdan kaynaklı 500 bin liralık bir kazanç elde edebilir. Bu kazançlar haksız mıdır? Bu değerlendirilmesi gereken bir konu ama vatandaşlar yazdığı en ufak bir şeyden kaynaklı bu durumla karşı karşıya kalabilir.”