Sağlık

İstanbul'a sağlık turizmi kapsamında 399 bin turist geldi

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, sağlık turizmi kapsamında 2024 yılının ilk 10 ayında İstanbul'a 399 bin turist geldiğini açıkladı.

Abone Ol

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, sağlık turizmi kapsamında 2024 yılının ilk 10 ayında İstanbul'a 399 bin turist geldiğini açıkladı.

Güner, İstanbul’un sağlık turizmi alanındaki önemli rolünü vurgulayarak, kentte sunulan yüksek akademik hizmetin, Türkiye'nin sağlık turizmi başarılarında büyük bir paya sahip olduğunu belirtti.

İSTANBUL SAĞLIK TURİZMİ ALANINDA KÜRESEL BİR MERKEZ OLUYOR

İstanbul, sağlık turizmi kapsamında dünya çapında büyük ilgi görüyor. Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ve Orta Doğu gibi farklı bölgelerden pek çok kişi İstanbul'a tedavi amaçlı geliyor. Doç. Dr. Güner, İstanbul'da kaliteli sağlık hizmeti sunulduğunu ve bunun Türk ekonomisine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

İstanbul'da şu an 53 kamu hastanesi, 158 özel hastane ve 16 üniversite hastanesi olmak üzere toplam 227 hastane hizmet vermektedir. Ayrıca, ağız diş sağlığı alanında 4 bin 460 sağlık tesisi, toplamda ise 21 bin 655 sağlık tesisi mevcut.

SAĞLIK TURİZMİ KAPSAMINDA YOĞUN TALEP

Doç. Dr. Güner, İstanbul’a gelen sağlık turistlerinin çoğunluğunun plastik cerrahi, göz hastalıkları, ağız ve diş sağlığı, cildiye, onkoloji, kardiyoloji, ortopedi, kulak, burun ve boğaz branşlarına yönelik tedavi almak üzere geldiğini belirtti. Bu yılın ilk 10 ayında sağlık hizmetlerinden faydalanan 399 bin turist, İstanbul’daki sağlık hizmetlerinden toplam 700 bin kez yararlandı.

YURT DIŞINDAN GELEN HASTA SAYISI ARTIYOR

Güner, İstanbul’a gelen sağlık turistlerinin 201 farklı ülkeden olduğunu ve bu hastaların büyük bir kısmının Avrupa'dan geldiğini söyledi. Avrupa’daki sağlık hizmetleri ile Türkiye'deki sağlık hizmetleri arasındaki farklara da dikkat çeken Güner, İstanbul'un yüksek kaliteli tedavi olanakları sunduğunu belirtti.

HEDEF: SAĞLIK TURİZMİNDE 100 MİLYAR DOLAR

Sağlık turizminin büyümeye devam ettiğini belirten Güner, Türkiye'nin sağlık turizmindeki pazar payının artmasını çok önemli bir ekonomik fırsat olarak değerlendirdi. Hedeflerinin, sağlık turizmi gelirini 100 milyar dolar seviyesine çıkarmak olduğunu vurgulayan Güner, bu alanda yapılan çalışmaların Türk ekonomisi için çok değerli olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Güner, İstanbul’un sağlık alanındaki yüksek akademik hizmetini sürdürülebilir kılmak için büyük çabalar sarf edildiğini ve Sağlık Bakanlığı’nın bu alandaki denetimlerinin sürekli olarak artırıldığını sözlerine ekledi.