Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, 7 Ekim'de başlayan İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılar sonrasında tüketicilerin bu saldırıları destekleyen şirketlere karşı boykot eğilimine gittiğini ifade etti.
Şahin, boykotun sadece yiyecek ve içecek gibi ürünleri kapsamadığını belirterek, son 15 günde yerli ödeme sistemine yönelik bir ilginin arttığını ve bu konuda çeşitli şikayetler aldıklarını söyledi.
8 YILDIR YERLİ ÖDEME YOKTU
Türkiye'nin bankacılık sektöründe 8 yıldır yerli bir ödeme sistemi bulunduğunu vurgulayan Şahin, bankaların bu sistemi bildiklerini ancak tüketicilere daha fazla seçenek sunmaları gerektiğini ifade etti.
Şahin, vatandaşların banka kartı veya kredi kartı tercihlerine daha duyarlı yaklaşılması gerektiğini belirterek, "Bankalar, tüketicinin istediği ödeme yöntemini sunmak zorunda. Tüketici hangi yöntemi seçmek istiyorsa, bankalar buna cevap vermelidir. Şikayetler var, bazı bankaların bu konuda sıkıntı çıkardığı söyleniyor. Ancak tüketici haklarına saygı gösterilmelidir" şeklinde konuştu.
Şahin, tüketici boykotunun gücüne vurgu yaparak, "Firmalar ve şirketler bilmelidir ki en güçlü olan tüketicinin boykotudur. Tüketici bir ürünü boykot ettiğinde hiçbir şirket buna dayanamaz. Bankaların tüketicilere istediği ödeme yöntemini sunma zorunluluğu varsa, şirketler de tüketicinin istediği ürünleri sunmak zorundadır. Çünkü tüketicinin boykot gücü vardır" dedi.
DİYANET TROY'A GEÇİŞ YAPIYOR
Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye'de geliştirilen yerli kart TROY'a geçiş yapma kararını da paylaşan Şahin, bu geçişin yaklaşık iki hafta içinde gerçekleşeceğini belirtti. Bu sayede Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının artık TROY kartı kullanacağını ifade etti.