Kütahya’da YKS’ye girecek aday ve ailelere tavsiyelerde bulunan Analitik Başarı Özel Öğretim Kursu kurucu ortaklarından Sibel Tuna, “Öğrencilerimiz rutininin dışına çıkmasınlar, aileler desteklerini göstersinler.” dedi.
Milyonlarca adayın hayalindeki üniversite için gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran’da gerçekleştirilecek.
8 Haziran’da yapılacak ilk oturumla başlayacak sınav maratonu 9 Haziran’da gerçekleştirilecek oturumlarla sona erecek.
Analitik Başarı Özel Öğretim Kursu kurucu ortaklarından Sibel Tuna, sınav öncesi, sınav anı ve sonrası ile ilgili öğrenci ve ailelere uyarılarda bulundu.
Sınav sürecinin hem öğrenci hem de aileleri etkileyen bir süreç olduğunu bildiren Tuna, sınav nedeniyle günlük rutinlerin dışına çıkılmaması gerektiğini söyledi.
Sınavla ilgili yorum yapmaktan kaçınılmasını ve böyle ortamlardan uzak durulması tavsiyesinde bulunan Tuna, “Öğrenci ve aile sınav öncesi her iki tarafta yaptığı fedakarlıkları anlatsın.” dedi.
“RUTİN HER ZAMAN GÜZELLİK GETİRİR”
Analitik Başarı Özel Öğretim Kursu olarak öğrencilerin her zaman yanında olduklarını belirten Tuna, gerek telefon gerekse bizzat ziyaretle aklındaki sorularını sorduğunu dile getirdi.
Öğrencilerin sınav nedeniyle stres yaşadığına vurgu yapan Tuna, şunları söyledi:
“Bu kaygıları onlara yaşatmamamız gerekiyor. Anne babalar için en önemli tavsiyemiz budur. Tabii ki yeme içme konusunda da birçok açıklama yapılıyor. Bizim tipik bir cümlemiz var; rutin her zaman güzellikler getirir. Bu süreçte rutininizin dışına çıkmayın. Gereksiz yeme ve içme yapmayın, uykusuz kalmayın.”
“SINAVLAR BİLGİ MERKEZLİ DEĞİL, ZAMAN MERKEZLİ”
Sınav anında yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler veren Tuna, sınavın bilgi merkezli değil, zaman merkezli olduğunu ifade etti.
Yapamadıkları sorularda fazla vakit geçirmemelerini isteyen Tuna, şöyle devam etti:
“Vakit kaybını en aza indirilmeli. Sınava kurallarıyla girmemeliler. Sınav anı hafif adrenalinin iyi olacaktır. Bu yüzden size doğru yol gösterecektir. Sınavdan daha zor olanı, sınav bittiğinde o kapıdan çıkmak. Sınav sonrası kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz gençler. Neden derseniz bu sizin sınavınız. Bir sene boyunca sen fedakarlık ettin. Sen arkadaşlarından uzak kaldın. Sevdiğin dizileri izlemedin. Dışarı çıkıp gezmedin. Dolayısıyla bu fedakarlıklarla paralel düşünceye girerlerse yani ben gerekeni yaptın.”
“ÖĞRENCİLER BOL BOL HAYAL KURSUNLAR”
Sınav sonrası sürecin gençlerden çok aileleri ilgilendirdiğini aktaran Tuna, velilere sınav öncesi ve sonrasında çocuklarla doğru konuşmanın önemli olduğunu söyledi.
Ailelere öğrenciler arasında kıyaslama yapılmaması gerektiğine dikkat çeken Tuna, “Unutmayın ki herkes tek başına sınava giriyor. Ben hep böyle düşünmelerini istiyorum. Benim çocuğum sınava girdi ve onun sonucu beni ilgilendiriyor. Bu sebeple velilerin bu şekildeki yorumları motive edici olur.” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin bol bol hayal kurmasının yararlı olacağını bildiren Tuna, sınavı kötü dahi geçse hayalindeki üniversitenin hayalini kurmalarını dile getirdi.
Tuna, “Bu süreçte isterlerse Analitik Başarı Özel Öğretim Kursumuzun rehberlik birimini ve tercih sürecinde de her adımda onların yanında olacaktır.” dedi.