MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya’yı meclis gündemine taşıdı. Açılması beklenen Şehir Hastanesi’ne ilişkin bir talepte bulunan Milletvekili Erbaş: “Şehir Hastanesi’ne 520 personel alımının başvurularını ve kurallarını belirleyip kura ile yapalım. Partilerin il başkanlığının önü şu seçim atmosferinde iş ve işçi bulma kurumuna dönmesin” dedi.
Kamu İktisadi Teşebbüslerinin (KİT) denetimine ilişkin raporlar hakkında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubu adına mecliste konuşan Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya’nın sorunlarını ve isteklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Ahmet Erbaş: “Kütahyalı madenciler için müjde bekliyoruz” talebinde bulundu.
“KÜTAHYA HALKIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”Kütahya’nın sorunlarını meclise taşıdığını ve çözümleri için mücadele ettiğini ifade eden Erbaş: “27. dönem milletvekili genel seçimleri sonrası bu kürsüye gelip devletimize, milletimize ve Kütahya’mıza hizmet etmek için yemin etmiştik. Kendilerini temsil etmem için beni vekil tayin eden Kütahya halkına ve aziz Türk milletine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Bu kürsüde, Kütahya’mızın tarihini, ekonomisini, kültürünü ve değerlerini anlatmaya çalıştım. Kütahya, bu coğrafya üzerinde ecdadımızın verdiği iki önemli mücadelede çok etkin bir rol oynamış, 600 sene hüküm sürmüş, üç kıta yedi denize ulaşmış Osmanlı Devleti’nin kuruluşu ve son Türk devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşu şehrimizde yaşanmıştır” diye konuştu.
ÇİNİ SANATININ ANA VATANIKütahya’nın Anadolu’nun güzelliklerle dolu saklı bir şehir olduğunu söyleyen Ahmet Erbaş: “Aynı zamanda Kütahya, Coğrafi konumuyla, termal ve doğal kaynaklarıyla, arkeolojik varlıklarıyla, 31 Ekim 2017 tarihinde UNESCO ‘yaratıcı şehir’ unvanı kazanmıştır. Yine UNESCO tarafından kültürel miras listesine dâhil edilen çini sanatının 14. yüzyıldan beri ana vatanı olan, dünyanın en güzel çini ve seramiğinin üretildiği, dünyanın bor rezervinin yüzde 74’ünü bünyesinde barındıran, bor, seramik, çini, cam, kömür ve diğer ürünlerle ülke ekonomisine yaklaşık 2,5 milyar dolarlık katma değer sağlayan bir şehirden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.
“OLASI DEPREMİN ÖNLEMLERİNİ ŞİMDİDEN ALMAMIZ LAZIM”Ahmet Erbaş, Kütahya’nın taleplerini bir bir sıraladı. İlin deprem riskini hatırlatan Vekil Erbaş: “Kütahya bir deprem bölgesi, coğrafyamızı değiştiremeyeceğimize göre, olası bir depremin önlemlerini şimdiden almamız lazım. Ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için, Simav-Sındırgı-Dağardı yolunun tamamlanmasını, Uşak-Gediz yolu, Abide-Simav yolu, Emet-Tavşanlı-Dursunbeyli ve Tavşanlı-Domaniç-İnegöl yollarının yapılmasını istiyor. Deprem bölgesini ayağa kaldırabilmemiz için, diğer illerimizdeki istihdamı, ticareti, ihracatı ve katma değeri artırmamız gerekir. Biz üretim yapmak, yeni istihdam alanları açmak, kaplıca turizm bölgelerini çoğaltmak istiyoruz. Bunları yapabilmemiz için öncelikle ulaşım ve enerji gerekir. Yılda 10 milyon aracın geçtiği şehrin girişine bir kavşak, Birinci OSB’nin girişine bir kavşak, Tavşanlı OSB’nin girişine kademeli kavşak,1.OSB’ye 600 metre uzaklıktaki Alayunt İstasyonu’na bir yükleme rampası istiyoruz. Zafer OSB’ye 50 mw indirici trafo merkezinin bir an önce yapılmasını istiyoruz” sözlerine yer verdi.
“MADENCİLERE MÜJDE İSTİYORUZ”Köyden kente göçmek istediklerini vurgulayan Erbaş açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kütahya’nın yüzde 56’sı ormanla kaplıdır. Toplam 546 köyümüzün 530’u orman köyüdür. Kütahya nüfusunun yüzde 23’ü orman köylerinde yaşamaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan iki talebimiz vardır. Kesimden başka hiç bir geliri olmayan ve ormanlarımızın gönüllü koruyucusu ve bekçileri olan orman köylülerimizin kesim ücretlerini artıralım. İkinci talebimiz ise, 50 bin vatandaşımızın vefat ettiği depremde, arama-kurtarma çalışmalarında madencilere özel bir yer ayırmamız gerekiyor. Bu kahraman madencilerin bir kısmı da Tavşanlı GLİ Kömür İşletmeleri’nden 450 madenci ve Emet Eti Bor tesislerinden giden 350 madencidir. Madencilerle ilgili verdiğiniz müjdenin bir kısmı da Tavşanlı GLİ kömür işletmelerine, Emet ve Hisarcık eti bor tesislerine ayrılmalıdır.” CANSU AYDEMİR
ü