Yaşam

Lezzetli kara çorba, aşçıyı mesleğine döndürdü

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde yaşayan Aydın Gündoğdu, memleketine döndükten sonra içtiği "Kara Çorba"nın lezzetiyle aşçılık mesleğine yeniden adım attı.

Abone Ol

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde 65 yaşındaki Aydın Gündoğdu, İstanbul'da restoran işletmeciliği yaptıktan sonra emeklilik için memleketi Pınarbaşı'na dönerek "Kara Çorba"nın lezzetini keşfetti. Gündoğdu, bu lezzeti tanıtmak için 2013 yılında restoran açarak aşçılık mesleğine geri döndü.

KARA ÇORBANIN COĞRAFİ İŞARETİ

İçtiği "Kara Çorba"nın benzersiz tadına hayran kalan Gündoğdu, Pınarbaşı’nda hem bölge halkına hem de turistlere bu lezzeti sunmak için 2013'te bir restoran açtı. 2018 yılında ise Pınarbaşı Kaymakamlığı'nın başvurusu ile "Kara Çorba" coğrafi işaret alarak tescillendi.

KARA ÇORBANIN ÖZELLİKLERİ

Gündoğdu, "Kara Çorba"nın ham maddesinin dağlardan toplanan kızamık bitkisi olduğunu ve bu bitkinin çorbaya ekşi bir tat verdiğini belirtiyor. Ayrıca çorbanın içerisine tavuk ya da hindi eti de ekleniyor. Doğal bir çorba olan Kara Çorba, sağlıklı ve şifalı içeriğiyle dikkat çekiyor.

RESTORAN MÜŞTERİLERDEN YORULUYOR

Restoran müşterilerinden Sadık Altınkaya, "Kara Çorba, doğadan toplanan kızamıkla yapılan, katkı maddesi içermeyen doğal bir çorba. Her perşembe buraya gelirim ve sabah mutlaka Kara Çorba içerim," dedi.

Pınarbaşı'nın ünlü kanyonları ve şelalelerinin bulunduğu bu bölgede, Gündoğdu'nun restoranı gelen misafirlere yalnızca lezzetli bir yemek sunmakla kalmıyor, aynı zamanda yerel bir geleneksel yemeği de tanıtıyor.