“HOBİ OLARAK BAŞLADIM, GÜZEL BİR İŞİM OLDU”
Eskişehir’den gelerek 6 yıl önce köye yerleşen Rukiye Dumlupınar, böğürtlen yetiştiriciliğine hobi olarak başladığını söyledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün İyi Tarım Projesi kapsamında yediveren ahududu fidanları aldığını anlatan Dumlupınar, bu sayede güzel kazanç sağladığını kaydetti.“BADEM VE CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE HAYALLERİM VAR”
Köyde badem ve ceviz yetiştiriciliği ile uğraşan Gülay Yıldız, işini aile işletmesi olarak tanımlıyor. 2011 yılında toprak analizi yaptırarak ceviz ve badem yetiştirmeye karar verdiğini anlatan Yıldız, Balıkesir’den 2 bin 500 civarında ceviz, 3 bin 500 civarında da badem fidanları getirdiklerini söyledi.“MADDİ VE MANEVİ ÇOK KATKISI OLDU”
Sebze ve meyve ağırlıklı üretim yaptığını bildiren Pembe Çınar, bunların yanı sıra hayvancılık da yaptığını dile getirdi. A’dan Z’ye sebze yetiştirdiğini anlatan Çınar, bahçesinde yetiştirdiği lahana ile köyde isim yaptığını söyledi. Kızılcıkta yetiştirdiğini kaydeden Çınar, şunları söyledi: “Kızılcığımız atadan kalma. Kızılcıklardan tarhanamızı yapıyoruz, marmelat yapıyoruz, satışını yapıyoruz. Güzel bir getirisi var. Dolaplarımıza atıp, ateş düşürücü olarak da kullanıyoruz. Bahçemizi seraya döndürmeyi düşünüyoruz.” Hayatında maddi ve manevi anlamda çok değişikliğini olduğunu anlatan Çınar, “Öz güvenin artıyor. Çocuklar, torunlar para isteyince babadan ya da dedenden git al demiyoruz. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Devlet yetkililerinden bir soğuk hava deposu talebimiz var. Ürünlerimiz çok olduğu zaman satış biraz düşüyor. Yani soğuk hava deposu köyümüze bir ihtiyaç.” ifadelerini kullandı.Diğer fotoğraflar için tıklayınız...