Sağlık

Kütahya’da donör aileleri ile görüşme eğitimi 

Kütahya’da beyin ölümü tespiti ve aile ile yapılacak görüşmeler üzerine konferans verildi. Konferansta canlı karaciğer nakli ve böbrek nakli ile ilgili bilgi verildi.

Abone Ol
Kütahya’da beyin ölümü tespiti ve aile ile yapılacak görüşmeler üzerine konferans verildi. Konferansta canlı karaciğer nakli ve böbrek nakli ile ilgili bilgi verildi.  Kütahya Şehir Hastanesi, ‘Beyin ölümü tespiti donör bakımı ve aile görüşmesi’ eğitimine ev sahipliği yaptı.  Başhekimlikte düzenlenen toplantıda konuşan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Türkiye’nin uluslararası alanda canlı organ naklindeki başarısına dikkat çekti.  Türkiye’nin canlı karaciğer naklinde birinci olduğunu bildiren Tekin, canlı böbrek naklinde ise beşinci sırada bulunduğunu dile getirdi.  Bu çerçevede düzenlenen eğitimin önemine dikkat çeken Tekin, “Beyin ölümü donör bakımı ve aile bilgilendirmesi, hepsi bir zincir. Burada önemli olan bizim yapmamız gereken donör sayısını artırmak.” dedi.

“GEÇTİĞİMİZ YIL 30 BİN KİŞİ NAKİL BEKLİYORDU”

Amaçlarının beyin ölümü gerçekleşen hastalardan, organlarını bağışlamasını sağlayarak diğer hastalara ulaştırmak olduğunu belirte Tekin, “2023 yılında, yaklaşık 30 bin kişi farklı organ nakli bekliyordu. Bu kişiler güzel haber bekliyor. Bir kişin güzel haber alması dünyasını değiştiriyor. O yüzden organ bağışı bilgilendirmesi büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı. 

BAŞHEKİM AYDIN DA NAKLİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Diğer açılış konuşmalarını Kütahya Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Emre Aydın, Kütahya İl Sağlık Müdürlüğünden Doç. Dr. Ensar Durmuş ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Hüseyin Hüseyin Bozdemir yaptı.  Akademisyen ve sağlık personelinin katlım sağladığı program, konuyla ilgili sunumlarla devam etti.

ü