Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ZAFER MEYDANI RESMEN AÇILDI

Fiilen açılışı gerçekleştirilen Zafer

Fiilen açılışı gerçekleştirilen Zafer Meydanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen törenle resmen açıldı. Açılış töreninden konuşan Başkan Işık: “Hem bayramımız hem de meydanımız kutlu olsun. Bu anlamlı geceyi birlikte kutladığımız bu meydan tarih, kültür ve sanat şehri olan Kütahya’mızın ruhuna uygun bir meydan olarak tasarlanmıştır” dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın 2023’e Doğru Bir Başka Kütahya vizyonuyla hayata geçirdiği Zafer Meydanı açılışı, 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı ile Kütüphane ve Kültür Merkezi’nin temel atma töreni, Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılış programına, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni, MHP KAÇEP’ten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hülya Öztürk ve binlerce Kütahyalı katıldı.

“ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAK”

Zafer Meydanı’nın şehrimize değer katacağını söyleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Hem bayramımız hem de meydanımız kutlu olsun. Bu anlamlı geceyi birlikte kutladığımız bu meydan tarih, kültür ve sanat şehri olan Kütahya’mızın ruhuna uygun bir meydan olarak tasarlanmıştır. 16 Türk Devletinin bayrağının asılı olduğu alanla bu meydana giriş yapılıyor. Cumhuriyet’imizi bizlere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anıtını bulunduğu tören alanı, karşısında 26 Ağustos tarihini simgeleyen Büyük Zaferin başlangıcına atfen yapılan 26 metrelik direk üzerine çekilmiş şanlı ay yıldızlı Türk Bayrağımız, kültür ve sanat şehri olarak tanımladığımız şehrimizi simgeleyen Çinili Vazo. 1971 yılında yapılmış olan orijinal haliyle buraya kazandırıldı. Vazonun arkasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı verdiği günlerde onun yanında yer alan Kütahya’mızın evladı Orgeneral Asım Gündüz Paşa’mızın anıtı yer alıyor” ifadelerini kullandı.

99. YILDA TEMEL ATILDI 100. YILDA HİZMETE GİRECEK

İki önemli projenin de temel atmasını gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Işık, “Ecdat yadigârı Ulu Camii gibi bir eserimizin önünü açacak 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı projemizin temelini attık. Asıl amacımız, Ulu Camii bölgesindeki esnaflarımızı mağdur etmeden onları iş merkezine taşıdıktan sonra, Ulu Camii’nin önündeki iş merkezini yıkıp yeşil alana dönüştüreceğiz. Cumhuriyet’imizin ilanın 100. yılında, önümüzdeki yıl bugünlerde de oranın açılışını yapacağız. Şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. İkinci temelimizi de eski Kültür Sarayının yıkıldığı alanda Kütüphane ve Kültür Merkezi’nin inşası için attık. Oraya hem 200 araçlık otopark kazandıracağız hem de gençlerimizin daha çok yararlanacağı 4 bin metrekarelik bir halk kütüphanesini yapacağız. Her türlü sosyal donatının içinde bulunduğu hem kafeterya hem de sosyal etkinlik alanları ile geniş miktarda yeşil alan ve aynı zamanda yaşlılarımızın da Yaşlı Gündüz Bakımevi olarak değerlendirebileceği bir mekânı o projenin içerisinde Kütahya’mıza kazandıracağız. Bugün oranın da temelini attık. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl bugünlerde oranın da açılışını yapacağız. Seçimlerden önce de söylediğimiz gibi Kütahya’yı, Türkiye’nin tercih edilebilir ve yaşanabilir şehirlerarasına sokacağımız sözümüzün gereği olarak da gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DURMAZ: “KÜTAHYA’NIN HER YANI ŞEHİT KANIDIR, ŞEHİTLİKTİR”

29 Ekim’in en büyük bayram olduğunu vurgulayan MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Kütahya, vatan müdafaasında en önde olmuş, İstiklal Savaşı’nda fedakârlıklarla dolu destansı mücadelesinde adını tarihimize Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri olarak altın harflerle yazdırmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın en büyük muharebelerinden olan Büyük Taarruz 26 Ağustos 1920’de Kocatepe’de başlamış 30 Ağustos’ta Zafertepe Çalköy’de Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni kazanmasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli bu topraklarda, Kütahya’da sağlamlaştırılmıştır. Yine bu topraklardan yükselen “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emriyle düşman mübarek vatan topraklarından defedilmiştir. Bu nedenledir ki Kütahya’nın her yanı şehit kanıdır, şehitliktir” diye konuştu.

“İSTİKLALİMİZİN KURULDUĞU, İSTİKBALİMİZİN KURTULDUĞU YER KÜTAHYA”

“Böyle bir tarihin ve mazinin şehrinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında siz kahraman Kütahyalılarla bir arada olmak, bizim için büyük bir gururdur” diyen Durmaz: “Coğrafyanın tarihle buluştuğu, istiklalimizin kurulduğu, istikbalimizin kurtulduğu yerlerin başında gelen Kütahya’da Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış, bağımsızlığının manifestosu canla ve kanla yazılmıştır. İstiklal güneşi Dumlupınar’dan Anadolu’nun en ücra köşesine kadar ulaşmış, bağımsızlık aşkıyla yanan yürekleri ısıtmıştır” açıklamasında bulundu.

“29 EKİM EN BÜYÜK BAYRAMDIR”

29 Ekim 1923’te binlerce yıllık devlet geleneğinin yeni bir sayfasının açıldığını söyleyen Sadir Durmaz: “Egemenliğin kaynağının millet olduğu ilan edilmiştir. 29 Ekim 1923, tüm imkânsızlıklara ve yokluğa rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle bedenlerini siper edip toprağa düşen her bir canın eseridir. 29 Ekim 1923, coğrafyayı vatan kılan ecdadın emanetidir. 29 Ekim, mezarın olacağını bile bile siper kazmaktır. Bir tas hoşaf, yarım ekmekle doymaktır. 25 kiloluk mermiyi saatlerce sırtında taşımaktır. Süngüyle çarpışmak, günlerce uyumadan savaşmaktır. İmkânsıza inanmaktır. Köyden cepheye bin kişi gidip bir kişi dönmektir. Hatta dönmeyeceğini bile bile eşini, oğlunu beklemektir. 29 Ekim, bütün dünyanın karşısında dimdik durmak, biz Türkiye’yiz demektir. Destansı bir mücadele ruhunun, muhteşem bir gücün, muazzam bir milli şuurun eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, neredeyse bir asrı, 99 yılı geride bırakmıştır. Aziz Milletimiz, Cumhuriyet’imize bağımsızlık ruhunu işlemiş, geleceğe dair umut ve özlemlerini bağlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, yalnızca düşmana karşı kazanılmış zaferden ibaret değildir. 29 Ekim en büyük bayramdır” diyerek sözlerini tamamladı.