Buna göre işte Türkiye'deki en yüksek kazançlı 20 mesleği:
1.Pilotaj Pilotaj, uçak veya helikopter gibi hava araçlarını güvenli bir şekilde uçuran mesleği ifade eder. Pilotlar, uçuşları planlar, hava trafik kurallarına uyar ve yolcuları veya kargoyu hedefe ulaştırır. Aynı zamanda acil durumlarla başa çıkar ve güvenli uçuşlar için kontrolleri sağlarlar.Uçak mühendisi, uçakların tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, bakımı ve test edilmesi gibi alanlarda çalışan bir profesyoneldir.
Matematik mühendisi, matematik ve mühendislik bilgilerini birleştirerek karmaşık problemleri çözer ve teknolojik sorunlara matematiksel çözümler üretir. Özellikle bilimsel araştırma, veri analizi, modelleme ve optimizasyon gibi alanlarda çalışırlar.
Uçak bakım ve onarım profesyonelleri, uçakların güvenliğini ve işleyişini sağlamak için aşağıdaki görevleri yerine getiren kişilerdir.
Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri, gemilerin motorlu makine sistemlerinin işletilmesi, bakımı ve onarımıyla ilgilenen denizcilik sektöründeki profesyonellerdir.
Havacılık ve uzay mühendisleri, uçaklar, helikopterler, insansız hava araçları (İHA'lar), roketler ve uzay araçları gibi hava ve uzay taşıtlarının prototiplerinin üretimi, geliştirilmesi ve entegrasyonunu sağlarlar.
Kontrol ve Otomasyon Mühendisi, endüstriyel süreçleri, sistemleri ve makineleri otomasyon ve kontrol sistemleri ile optimize etmek ve yönetmekle görevli bir mühendislik dalıdır. Bu mühendisler, endüstriyel tesislerde, üretim hatlarında, enerji santrallerinde, otomotiv üretiminde ve birçok farklı endüstriyel uygulama alanında çalışabilirler.
Gemi inşaatı mühendisleri, deniz taşıtlarının tasarımından inşasına kadar olan süreçte görev alırlar. Gemi gövdelerinin, yapısal bileşenlerin ve sistemlerin tasarımını ve üretimini yönetirler.
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisleri, deniz taşımacılığı ve liman işletmeciliği gibi denizcilik sektöründe çalışan profesyonellerdir. Bu mühendisler, deniz taşımacılığına ve liman işletmeciliğine ilişkin çeşitli görevleri yerine getirirler.
Elektronik ve Haberleşme Mühendisi, elektronik sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi, bakımı ve yönetimi ile ilgilenen bir mühendislik dalında çalışan profesyoneldir.
Elektronik mühendisi, elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi, test edilmesi ve bakımı ile ilgilenen bir profesyoneldir.
Bilgisayar mühendisleri, yazılım programlarını tasarlar, geliştirir ve test ederler. Bu, masaüstü uygulamaları, mobil uygulamalar, web siteleri, oyunlar ve daha fazlasını içerebilir.Ayrıca, bilgisayar sistemlerinin güvenliğini korumak için güvenlik önlemleri alırlar.
İşletme Mühendisi, işletmelerin verimliliğini artırmak, operasyonlarını yönetmek ve iş süreçlerini optimize etmek gibi görevleri üstlenen bir profesyoneldir.
Petrol ve doğalgaz mühendisleri, yer altı kaynaklarını bulma ve çıkarma işlemlerini yönetirler. Bu süreçler, yeraltı rezervuarlarının keşfi, sondaj faaliyetleri, üretim kuyularının tasarımı ve işletilmesini içerir. Üretim tesislerinin verimliliğini artırmak için işlemleri optimize etmek ve üretimi artırmak için çalışırlar.
Yazılım mühendisi, yazılım geliştirme süreçlerini tasarlayan, yazılım uygulamalarını oluşturan ve bu uygulamaların bakımını yaparak geliştiren profesyoneldir.
Bilişim sistemleri ve teknoloji profesyonelleri, bilgi teknolojileri (BT) alanında çalışan ve organizasyonların teknolojiye dayalı ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli görevleri yerine getiren kişilerdir.
Bilişim Sistemleri Mühendisi, farklı bilgisayar sistemlerinin veya yazılım uygulamalarının sorunsuz bir şekilde bir araya getirilmesini sağlarlar. Bunu yaparken, veri akışı ve uyumlu çalışabilirlik gibi faktörleri dikkate alırlar.
Elektrik mühendisleri, elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi, inşası ve bakımı gibi çeşitli alanlarda çalışan profesyonellerdir.
Endüstri mühendisi, bir organizasyonun iş süreçlerini daha verimli ve etkili hale getirmek için çalışan profesyoneldir. Endüstri mühendisleri, işletme, üretim ve lojistik gibi birçok farklı sektörde görev alabilirler.