Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin meslek becerilerini geliştirmeleri ve ilgi alanlarını keşfetmeleri amacıyla 81 ilde zanaat atölyeleri açıyor. "Beceri Geliştirme Programı" kapsamında kurulan atölyeler, öğrencilerin gelecekteki kariyer hedeflerini belirlemede yol gösterici bir rol oynayacak. Bu yeni programla birlikte, öğrenciler hem meslekleri tanıma hem de atölye ortamını deneyimleme fırsatını bulacaklar.
Bakanlık, bu programın ilk uygulamalarını geçen temmuz ayında başlatmıştı. İlk aşamada 10 ilde toplam 196 okulda açılan zanaat atölyeleri, yoğun ilgi görmesi ve başarılı sonuçlar elde edilmesi üzerine 18 ilde 270 okulda daha pilot olarak uygulandı. Yaz boyunca 7. ve 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak sunulan program, öğrencilerin çeşitli mesleki beceriler edinmelerine ve ilgi alanlarına göre yönlenmelerine katkı sağladı.
ÖĞRENCİLERE MESLEKLER TANITILIYOR
7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olan zanaat atölyeleri, onların temel mesleki becerileri kazanmasına, farklı meslek dallarını tanımasına ve bu alanlarda yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olacak. MEB, bu programla birlikte öğrencilerin kariyer planlamasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Özellikle zanaat atölyeleri aracılığıyla, öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren mesleki bilgi ve beceri kazanmaları hedefleniyor. Programda marangozluk, metal işçiliği, el sanatları, seramik gibi çeşitli modüller bulunuyor ve öğrenciler 129 farklı alanda modüler kurslara katılabiliyor.
Bakanlık, zanaat atölyelerinin, öğrencilerin yeteneklerini keşfetme ve kariyer hedeflerine ulaşmada sağlam bir temel oluşturduğuna dikkat çekiyor. Program, Türkiye genelindeki tüm illerde Valiliklerin uygun gördüğü mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında uygulanacak ve hem resmi hem de özel ortaokulların 7. ve 8. sınıf öğrencilerine hitap edecek.
MEB’e göre, bu atölyelerde eğitim almak isteyen öğrenciler, "https://e-kurs.meb.gov.tr" adresinden başvuru yaparak kayıt oluşturabilir. Atölye çalışmaları hakkında detaylı bilgiye de yine aynı internet adresi üzerinden ulaşılabilir.