Teknoloji

Türk girişimleri Uluslararası Uzay Kongresi'nde

TEKNOFEST'e projeler üreten 500 yarışmacı, Türkiye'yi temsil etmek üzere katıldığı Uluslararası Uzay Kongresi'nde bulunuyor.

Abone Ol
TEKNOFEST, teknoloji ve girişim yarışmalarının bir parçası olarak projeler üreten 500 yarışmacı, Türkiye'yi temsil etmek üzere katıldığı Uluslararası Uzay Kongresi'nde bulunuyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından yapılan açıklamaya göre, T3 Vakfı, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki başarılı çalışmalarıyla global düzeyde tanınan Uluslararası Uzay Federasyonu'nun (IAF) düzenlediği kongrenin platin sponsoru olan Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile birlikte bu önemli etkinliğe katılıyor.

Açılış seremonisinde sanatçı Mark Eliyahu'nun sahne aldığı kongreye, Türkiye'nin bilim ve teknolojiyi yayma hedefini sürdüren T3 Vakfı da katılarak kendine ait standını sergiliyor.

T3 Vakfı, TEKNOFEST kapsamında projeler üreten 500 yarışmacıyı da yanına alarak kongreye katıldı. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, açılış gününde vakfın standını ziyaret ederek gençlere destek verdi.

TEKNOFEST teknoloji yarışmalarının bir parçası olan bu etkinlikte, insansız hava araçları yarışması, roket yarışması, model uydu yarışması, dikey inişli roket yarışması, jet motor tasarım yarışması, helikopter tasarım yarışması, uçan araba yarışması ve Ankara'da düzenlenen girişim yarışması gibi farklı kategorilerde yarışan gençler, Türkiye'yi temsil ediyor.

T3 Vakfı standında, TEKNOFEST, Deneyap, T3 Girişim Merkezi, Keşif Kampüsü, T3 Akademi gibi bilim ve teknoloji alanlarında geliştirilmiş ve yürütülen 12 farklı projenin tanıtımı yapılıyor. Ayrıca ziyaretçilere uzayın derinliklerini hissettirmek için VR gözlük etkinliği düzenleniyor ve TEKNOFEST deneyimi yaşatılıyor.

T3 Vakfı'nın yanı sıra birçok teknoloji yarışmasından girişime dönüşmüş projeler de kongrede yer alıyor. Bu projeler arasında hibrit roket motoru geliştiren Novart Savunma, SpaceX'in Falcon 9 roketiyle uzaya fırlattığı ilk test cep uydusu "İstanbul"u geliştiren Hello Space, model roket kitleri tasarlayan Model Havacılık ve Uzay Teknolojileri, roket yarışmalarında başarılı olan İpek Yolu Roket Takımı, yeni nesil ulaşım teknolojisi hyperloop aracı geliştiren Selçuk Kapsül Hyperloop Takımı, model uydu yarışmalarında derece alan Cervos 7B Takımı ve insansız hava araçları yarışmasında şampiyon olan İTÜNOM İHA Takımı gibi başarılı inovasyonlar yer alıyor.

Her yıl 6 binden fazla katılımcının bir araya geldiği Uluslararası Uzay Kongresi, tüm uzay sektörlerini ve konularını kapsayan bir platform sunuyor. Bilim insanları, endüstri liderleri ve uzay sektörüyle ilgilenen herkes, bu etkinlikte uzayla ilgili son gelişmeleri ve bilgileri paylaşma fırsatı buluyor. Her yıl farklı bir ülkenin ev sahipliğini üstlendiği kongre, uluslararası uzay sahnesine daha fazla katılım sağlamayı amaçlıyor.